Drie tieners ontsnappen uit brandende chalet

Drie tieners ontsnappen uit brandende chalet

De brandweer kon niet voorkomen dat de chalet uitbrandde. Foto: atb

Aarschot / Gelrode -

Drie tieners (13 en 15 jaar) zijn donderdagavond ontsnapt uit een brandende chalet aan de Papenakkerstraat in Gelrode. Hun ouders waren op het moment van de feiten op daguitstap.

Van de chalet van ongeveer 80 vierkante meter achteraan een woonwagenpark aan de Papenakkerstraat blijft na de uitslaande brand niet veel over. Enkel de muren staan nog recht, het dak is grotendeels ingestort. De inboedel is verloren. Wat er precies gebeurd is, kon de brandweer van Aarschot gisteravond niet bepalen. “De oorzaak van de brand is door de omvang van de schade op dit moment niet vast te stellen”, aldus brandweerman Robrecht Vanhagendoren. Volgens de laatste informatie heeft de politie het Leuvense parket verwittigd. Dat zal beslissen of er al dan niet een branddeskundige wordt aangesteld.

Het vuur is om 20.10 uur ontstaan. De drie tieners raakten op eigen kracht naar buiten. Ze werden ter controle overgebracht naar UZ Gasthuisberg. Hun ouders waren op daguitstap, maar haastten zich naar huis na het vernemen van de brand.

De brandweer schermde een aanpalende chalet af en ook een brandje in een achtergelegen bos kregen de spuitgasten snel onder controle. Een gasbarbecue werd afgekoeld. Vermoedelijk zal het getroffen gezin tijdelijk onderdak krijgen bij familie. In het woonwagenpark staan een tiental chalets die bewoond worden door personen met familiebanden.

Omstreeks 22.15 uur waren de bluswerkzaamheden achter de rug.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio