Celebs

En dan gooit Deborah de ring van Tim in het vuur: over en uit in ‘Temptation Island’

En dan gooit Deborah de ring van Tim in het vuur: over en uit in ‘Temptation Island’

Wanneer we zeggen dat deze editie van ‘Temptation Island’ dramatischer en verrassender was dan ooit, dan menen we dat ook. Ook al waren de koppels maar twee weken - geen twee decennia - uit elkaar, de kloof tussen de meesten lijkt onoverbrugbaar. En dat wordt alleen maar bevestigd, als ze na de dreamdates samen bij het kampvuur belanden.

Opgelet, spoiler alert. Lees niet verder als je de veertiende aflevering van ‘Temptation Island’ nog wil bekijken.

Megan & Kevin

Joshua snapt het concept van de laatste confrontatie. “Ik denk dat er in plaats van het kampvuur een bosbrand van komt bij Megan en Kevin.” De twee gingen immers allebei zo enthousiast vreemd dat er amper nog positieve gevoelens konden overschieten. Maar ruzie? Eerder een klein smeulend vuurtje, want het was bijna een blij weerzien tussen Kevin en Megan aan het allerlaatste kampvuur. Niet omdat ze elkaar zo gemist hebben, maar omdat ze er allebei nog wel mee konden lachen, met de klucht die hun relatie bleek te zijn.

Even leek het nog alsof Kevin oprecht een traan zou laten, omdat hij besefte hoeveel pijn hij zelf had gehad uiteraard, niet omdat hij Megan eventueel kwetste. Maar Megan ontpopte zich tot een strakke emotieloze vrouw en gunde hem met haar neus omhoog geen blik meer waardig. Ze gaan naar huis met wijze levenslessen, die hun mama’s hen wellicht ook hadden kunnen vertellen: volgende keer dan toch onze partner maar wat meer respecteren. Sorry, mama. Dat wordt een gezellige terugrit naar de luchthaven.

Daniëlle (& Fabrizio) & Mezdi

Daniëlle had evengoed met verleider Fabrizio bij het kampvuur kunnen zitten om hun gefaalde relatietest te bespreken. Hij droomde nog zo hard van een spannende dreamdate, maar Daniëlle wilde hem toch - sterk tegen zijn zin - op de bank laten slapen. Smeken hielp, en Fabrizio mocht zich toch naast haar neervlijen. Braaf, met een stevige meter tussen elkaar uiteraard. Hij zwaaide haar verliefd uit, maar Daniëlle laat het voor wat het is.

En dan gooit Deborah de ring van Tim in het vuur: over en uit in ‘Temptation Island’

En Mezdi? We hadden bijna verwacht dat hij zalvend en vergevend zou zijn, zoals hij tijdens de laatste afleveringen nog een poging deed om met goed gedrag en zeden zijn flirtende daden uit te wissen. Maar aan het kampvuur is hij plots muisstil en kurkdroog. “Ja”, “nee”, “ja”, “nee”: het lijkt wel een strijd om de feiten. En dan moet het pijnlijke moment nog komen: de vermelding van de tattoo. De conclusie volgt snel en duidelijk: “Het is klaar.”

Jeremy & Vanessa

We zouden het bijna vergeten, maar het einddoel van het programma is de relatietest doorstaan. Toch? De kijkers zagen het in ieder geval bijna over het hoofd, maar gelukkig hebben Jeremy en Vanessa er nog aan gedacht.

De kans op een succesverhaal was de voorbije afleveringen al drastisch geslonken tot één op vier, maar de programmamakers probeerden ons nog op de valreep te laten geloven dat ook het vierde koppel zou falen. Sorry, een uitspraak als: “Eigenlijk ben ik binnen. Maar niet helemaal. Ik hoef niet eens aan te bellen, ik heb de sleutel”, zal het hart van ijskoningin Vanessa niet laten smelten voor verleider Matthew. (Van niemand eigenlijk, Matthew.) Al mocht hij wel héél even met haar in één bed liggen. Proficiat.

Vanessa houdt het nog op 98 procent vertrouwen voor haar lief - die 2 procentjes zal Jeremy aan het stiekeme staren te danken hebben - maar niemand twijfelt echt aan het koppel. Wanneer Jeremy en Vanessa elkaar terugzien, beseffen ze het ook en ze vliegen elkaar in de armen. “Hey hey, Vanessa, we can do this!” lacht hij nog. Eind goed al goed, toch voor één koppel. Er mag ook iemand met ware liefde buitengaan, hé.

En dan gooit Deborah de ring van Tim in het vuur: over en uit in ‘Temptation Island’

Deborah & Tim

En dan is er nog Tim natuurlijk. De enige die nog in hem gelooft, is de Aalstenaar zelf. In zijn dromen heeft hij - een nieuwe - toekomstige bruid: zijn Cherish. Dat hun liefde ijzersterk is, daar is hij rotsvast van overtuigd. “Als je zweert op je moeder en je paard en je hond dat je het meent, dan geloof ik dat volledig.” Ah ja.

Maar zijn verleidster Cherish koestert de momenten op de dreamdate zelfs niet. Niks hielp voor Tim: geen zwaantjes voor zijn edele delen, geen “ga jij mijn bloempje plukken”, Tim eindigt met een broek vol goesting in bed. Aan de cameraploeg legt Cherish voorzichtig het concept uit van de ‘Temptation’: “Hij beseft niet helemaal dat niet alles helemaal echt is hier.” Het understatement van de aflevering. Ze hoopt zelfs nog even dat hij gewoon teruggaat naar zijn Deborah: “Als hij haar heeft gemist zo dadelijk en zegt het spijt me, ga daar dan voor.”

Maar helaas, Cherish, je bent nog niet van hem af, want Deborah is overduidelijk tijdens het laatste kampvuur. Als blikken konden doden, dan was er van Tim geen haar meer overgebleven. De enige woorden die ze voor hem overhad, waren “hoi” en “oké”. Tot hij - oh het lef - haar toch nog zijn verlovingsring wou geven, “om te tonen dat ik er nog voor jou wil zijn”. Haar antwoord? Een stijlvolle gooi richting de vlammen: het zakje eindigde in het kampvuur. Bye bye, Timtation.

En dan gooit Deborah de ring van Tim in het vuur: over en uit in ‘Temptation Island’
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees