Hebt u dit gezien? Leah Thys springt uit een vliegmachine

Een Gert Late Night vol verrassingen gisteravond. Gert Verhulst (50) en James Cooke (33) bouwden al een hele week op naar een grote uitdaging om hun eerste week van het nieuwe seizoen in te zetten. En die uitdaging bleek geen kleintje: beiden wilden vermomd zo veel mogelijk kijkers halen. Maar ook Leah Thys zal zich haar week in Gert Late Night nog lang herinneren, zij sprong uit een vliegtuigje.

Hebt u dit gezien? Leah Thys springt uit een vliegmachine

Een dag nadat ze de legendarische vechtscène tussen Rosa en Marianne in Thuis herbeleefde met Dina Tersago, trok ze met ­James Cooke naar een klein vliegveld in het Antwerpse Hoevenen. Actrice Leah Thys (72) koestert haar hele leven lang een bijzondere droom: ze wil graag een parachutesprong maken. Daar zorgt ‘Gert Late Night’, waar ze deze week te gast is, dan ook voor. Maar er is één voorwaarde: James Cooke (33) moet het ook doen. Hoewel hij doodsbang is.

"Hoeveel keer hebben jullie al gevlogen?", vraagt James Cooke als hij op het vliegveldje aankomt. "Het is zijn eerste keer", reageert een van de begeleiders. James vindt het niet grappig. "Als er iets gebeurt, zeg tegen Noah en Basiel en mama dat ik ze graag zag", zegt James in een dramatisch telefoontje voor het vertrek. "Oh, ik ben zo bang." Terwijl hij naar beneden valt, klinkt het: "Oh, oh, oh, oh my fucking god. Gert Verhulst, ik haat u." En dan haalt de man aan wie hij vast hangt nog wat acrobatische toeren uit in de lucht.

Als hij weer met de voeten op de grond staat en bekomen is van zijn doodsangst, is James toch vooral bekommerd om de 72-jarige Leah Thys: "Is alles oké met Leah?" Alles is oké met Leah. Zij genoot duidelijk van de sprong, al was ze "zo mottig als iets". "Ik heb niet moeten overgeven, maar wel bijna."

Vermomd kijkers lokken

Alsof een parachutesprong nog niet genoeg was, ging James Cooke nog een uitdaging aan, met Gert Verhulst: beiden wilden vermomd zo veel mogelijk kijkers halen.

Geen sinecure voor een vrouw van 72, maar na wat twijfelen deed Thys het toch: ze sprong samen met ­James uit een vliegtuig en slaagde erin zonder kleerscheuren te landen. Blijft de vraag wie het meest schrik had: Leah of James.

Vermomd kijkers lokken

Verhulst ging daarin het verst. Hij zoog de aandacht van de Sporza-camera’s naar zich toe tijdens de Ronde van Vlaanderen. In een hilarisch vleeskostuum en met valse baard fietste hij achter een brommertje mee met het peloton. Beelden die tijdens de Ronde zelfs de samenvattingen haalden. Zoon Viktor trok mee naar de Ronde en volgde de strapatsen van zijn vader live op tv.

James Cooke slaagde er op zijn beurt enkele weken geleden in om vermomd in het publiek van De Zevende Dag te infiltreren. Bijna onherkenbaar met zijn plaksnor, maar mooi in beeld tussen Phara de Aguirre en Xavier Taveirne. Helaas niet genoeg om meer kijkers te strikken dan Verhulst.

Hebt u dit gezien? Leah Thys springt uit een vliegmachine
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees