Stoplichten verplaatst naar ander kruispunt

Stoplichten verplaatst naar ander kruispunt

Het is nu aanschuiven ter hoogte van de Fatimalaan op de Boudewijnlaan. Foto: kma

Zandhoven - De heraanleg van het kruispunt Dorpsstraat-Boudewijnlaan ter hoogte van de Cauwenberglei in Pulle is achter de rug. De aannemer heeft de stoplichten nu verplaatst naar het kruispunt aan de slager. Het verkeer moet daar nu aanschuiven.

Op de gemeenteraad van donderdagavond raakte nog bekend dat de Kerkstraat in Massenhoven vermoedelijk 9 mei weer zal open zijn. Door de werkzaamheden op de E34 in Turnhout, heerst er momenteel asfaltschaarste. Al het asfalt gaat naar de E34. Maar binnen tien dagen zou de aannemer in de Kerkstraat ook asfalt kunnen leggen en is alles achter de rug.

Op de kritiek dat de bocht te smal zou zijn, herhaalde schepen Rudi Willems nogmaals dat het verkeer dan in elk geval rustig zal rijden daar. In het slechtste geval kunnen de driehoeken in de bocht nog worden weggedaan zodat er een uitwijkstrook is, maar de schepen vermoedt dat dit niet nodig zal zijn. Ook de bocht Vierselbaan-Liersebaan in het centrum bewijst dat zwaar verkeer er wel degelijk kan passeren. Volgens gemeenteraadslid Oliver Vertruyen (N-VA) die zelf buschauffeur is, is het voor buschauffeurs geen evidente bocht om elkaar te kruisen omdat je elkaar niet ziet aankomen als bus. Maar de gemeente is er gerust in dat het in Massenhoven wel gaat lukken met de vrachtwagens in de bocht, en dat het sowieso de bedoeling is zwaar verkeer te weren uit de dorpskommen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio