Seks & Relaties

Bruidjes verklappen waar je (niet) moet over stressen als je gaat trouwen

Bruidjes verklappen waar je (niet) moet over stressen als je gaat trouwen
Elke getrouwde vrouw weet dat een huwelijk plannen gepaard gaat met een flinke dosis stress. Na de grote dag wordt duidelijk waarover je je eigenlijk niet zoveel zorgen had moeten maken. Dames die hun jawoord al gaven, vertellen wat het stressen waard is en wat niet op de trouwsite van de Amerikaanse lifestylegoeroe Martha Stewart.

De stress waard

De fotograaf

Als het op de fotograaf aankomt, dan heb je ontzettend veel opties. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl, een eigen prijs en eigen opties naast de foto’s zoals albums maken. Die keuzes kunnen weleens door je hoofd blijven spoken, maar je doet er goed aan om je tijd te nemen. Zo hak je de knoop door om samen te werken met de man of vrouw met een stijl die het best aanleunt bij die van jullie.

De dj

Heel belangrijk. Kies er een dj uit die zich kan vinden in jullie muziekstijl. Bijvoorbeeld: houden jullie van dansmuziek uit de jaren 80 of 90, maar niet van Franse meezingers. Check dan op voorhand dat hij ‘Les lacs du Connemara’ niet zal draaien. Het feest is wat de gasten zich het langst zullen herinneren, dat staat of valt dus met een goede dj. Check hier tips om (ruim op voorhand) een goede dj te kiezen. Lees ook: Je geeft maar één keer het feest van je leven: zo vind je een goede dj voor je huwelijk

De belichting

Veel locaties raden trouwers aan om extra belichting te voorzien om het decor van het feest echt af te maken - en dat is met een reden. Wat heb je aan een prachtig bloemstuk dat niemand kan zien? Het is echter wel even zoeken naar de soort belichting die je wenst en binnen je budget past.

Bruidjes verklappen waar je (niet) moet over stressen als je gaat trouwen

Lig niet wakker van

De tafelschikking

Als de naamkaartjes er zijn, begint voor veel koppels de miserie. Want wie kan met wie aan een tafel en welke mensen zet je beter niet samen (omdat ze elkaar niet kennen of geen raakvlakken hebben, bijvoorbeeld). Maak je er niet te druk in. Tijdens een trouwfeest gebeurt het dat stoelen verschuiven en je vrienden socializen. Na het eten staan de meesten toch recht om de dansvloer te verkennen.

De kleine dingen

Op Pinterest en Instagram word je als aanstaande bruid overspoeld met foto’s van trouwfeesten die tot in de puntjes zijn geregeld. Van rozenblaadjes en imposante boeketten tot servetringen en een gouden bestek. In realiteit hoef je jezelf niet uit te sloven om de kleinste details on fleek te hebben. Die dragen niet bij en doen ook geen afbreuk wat betreft de totaalbeleving van je gasten.

Of de gasten het naar hun zin hebben

Je hebt het plezier van de genodigden niet onder controle. Het enige wat telt op jullie dag, is dat jij en je partner de tijd van jullie leven hebben. Het enige wat je wel kan doen, is maken dat je genodigden goed verzorgd worden door het zaalpersoneel en eventueel entertainment hebben. Een photobooth met props is altijd fun verzekerd.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees