Abba komt na 35 jaar met nieuwe muziek

Abba komt na 35 jaar met nieuwe muziek

Foto: ISOPIX

Verrassing in muziekland: de moeder aller popgroepen komt na 35 jaar met nieuwe muziek. Dat maken de leden van Abba zelf bekend in een mededeling.

Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid, de vier leden van het Zweedse Abba, vonden dat het tijd was voor nieuwe muziek. “We voelden allemaal dat het na 35 jaar leuk zou zijn om weer samen te werken en muziek op te nemen”, klinkt het in een mededeling. “We hebben al twee nummers opgenomen.”

ABBA, een acroniem van Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid, bracht zijn laatste album The Visitors uit in 1981. De laatste studio-opnames dateren van 1982. De band was in 1974 doorgebroken met Waterloo, de Zweedse inzending voor het Eurovisiesongfestival in dat jaar. De band verkocht meer dan 400 miljoen albums.

Eerder deze maand raakte bekend dat ABBA op tournee zou gaan, maar dan wel met hologrammen (”Abbatars”) van de bandleden in hun jongere jaren. Die plannen hebben “een onverwacht gevolg” gehad, zo melden de Zweden. Ze doken de opnamestudio in. “Het was alsof de tijd had stilgestaan en we maar even op vakantie waren geweest.”

Het leverde twee nummers op. Een van die nummers, I Still Have Faith In You, zal gebracht worden door de digitale ABBA-leden in een televisiespecial van de zenders NBC en BBC. De uitzending daarvan is gepland voor december. “We mogen dan wel op leeftijd zijn, het liedje is nieuw. En het voelt goed”, besluit het viertal.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees