Gemeente geeft hockeyclub bankwaarborg voor aanleg kunstgrasveld

Gemeente geeft hockeyclub bankwaarborg voor aanleg kunstgrasveld

De hockeyclub heeft de wind in de zeilen en speelt binnenkort op kunstgras in plaats van op zand. Foto: rr

Zandhoven - Er klonk applaus in de raadzaal in Zandhoven nadat de gemeenteraad donderdag de bankwaarborg van 320.000 euro voor hockeyclub Blackbirds had goedgekeurd.

De Blackbirds kwam met een delegatie jonge hockeyspelers luisteren. Dankzij die bankwaarborg, kan de snelgroeiende club een kunstgrasveld van zo’n half miljoen euro aanleggen op het B-terrein van Sportcentrum Montens in Massenhoven. De bank keurde het financieel plan van Blackbirds goed, maar vroeg wel een waarborg ten belope van 80% van de lening. Vlaams Belang onthield zich bij de stemming omdat het financieel plan niet standaard bij de documenten zat. Volgens schepen Willems (CD&V) had gemeenteraadslid Paul Stulens (Vlaams Belang) dit plan probleemloos kunnen opvragen bij de algemeen directeur indien hij dit wenste.

De hockeyclub hoopt dat de zomerstage al op het kunstgrasveld kan plaatsvinden. Ze mikt voor de 500.000 euro die het veld zal kosten ook op 150.000 euro subsidie, maar die liggen er nog niet. Een deel gaat de club via acties en crowdfunding verzamelen, een deel zal via bankfinanciering gaan.

"De bank heeft beslist dat het financieel plan van de hockeyclub goed is, dus willen wij deze club ook steunen en de bankwaarborg geven", zegt schepen voor sport en jeugd (CD&V) Hans Soetemans. "De club heeft in amper drie jaar tijd een lange weg afgelegd en is gegroeid van 0 naar 300 leden. Eerst zaten ze op Hooidonk, nu op het C-terrein en dan nu naar Sportcentrum Montens."

De gemeente gaf onlangs nog een bankwaarborg aan KFC De Heidebloem uit Pulderbos voor nieuwe verlichting op het voetbalveld. De constructie met LRV De Dennenruiters voor de nieuwe indoorpiste was anders, daar ging het om een renteloze lening van 200.000 euro.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio