Matias Suarez keert niet terug naar Europa: hij tekent tot 2022 bij deze club

Matias Suarez keert niet terug naar Europa: hij tekent tot 2022 bij deze club

Foto: BELGAIMAGE

Ex-Anderlechtspeler Matias Suarez heeft zijn contract verlengd bij de Argentijnse club Belgrano. Het nieuwe contract loopt tot 2022. Dat meldde de club op twitter.

Matias Suarez heeft het naar zijn zin in zijn geboorteland. Toch kunnen zijn statistieken dit seizoen niet bepaald geweldig genoemd worden. Suarez kwam in 21 wedstrijden slechts aan vijf doelpunten bij zijn club Belgrano. Er waren geruchten dat de Argentijn terug zou keren naar Europa, maar zijn club meldde op twitter dat zijn contract wordt opengebroken tot 2022.

Suarez verbrak zijn contract in juli 2016 bij paars-wit omdat hij zich niet meer veilig zou voelen in België na de aanslagen van 22 maart dat jaar. Anderlecht stapte daarvoor naar de FIFA. Zij oordeelden dat de terreurdreiging geen grondige reden voor Suarez was om het contract te verbreken. De rechters wezen erop dat de familie meer dan acht jaar in België woonde en hun woonplaats, Ukkel, niet in oorlogsgebied ligt. Daarom moest hij Anderlecht een schadevergoeding betalen van 500.000 euro.

LEES OOK: Matias Suarez reageert voor het eerst op “onzin” en monsterboete: “Ik wil nog terugkeren naar Anderlecht”

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.