Wielrennen Elite z/c & beloften Wim Hendrikstrofee in Koewacht

Benjamin Verraes op zoek naar nieuw succes

Stekene / Moerbeke / Merelbeke / Geraardsbergen -

Met start en aankomst in Koewacht, op de grens van Stekene en Moerbeke, wordt dit weekend de Wim Hendrikstrofee gereden.

Op zaterdag zijn de nieuwelingen aan de slag, op zondag gaat men op zoek naar een opvolger voor onder meer Michiel Dieleman die in 2015 de laatste Vlaamse winnaar was. Benjamin Verraes viel vorig jaar net naast het podium en hoopt om zondag beter te doen.

“Uiteraard wordt het afwachten hoe ik het provinciaal kampioenschap daags voordien verteer”, vertelt Verraes die vandaag in Mere één van de topfavorieten voor de provinciale titel is. Intussen zit hij, na zijn zege van vorige week in Ardooie, al aan zes overwinningen. Evenveel als op hetzelfde tijdstip vorig seizoen. “Op schema dus al is het zeker geen doel op zich om net als vorig jaar weer zegekoning te worden.”

In Koewacht ligt de lat in elk geval weer hoog. Het parcours is met enkele stevige kasseistroken en de voorspelde wind selectief genoeg om er een zware koers van te maken. Zelden of nooit komt het in Zeeland tot een spurt voor de bloemen. Naast de betere Nederlandse teams komen naast VDM Trawobo ook Mysenlan-Spie-Douterloigne (Andersson), Milwaukee-Alpahmotorhomes (Stuer) en Antwerp Bicycle (De Keersmaeker) aan de start.

Zaterdag zijn er ook al wedstrijden voor meisjes jeugd en nieuwelingen. Daar is Rowdy Reunis (Van Moer Logistics Cycling team), na zijn indrukwekkende solozege van vorige week in Berlare, één van de topfavorieten.

Zaterdag: Meisjes jeugd, start om 11.30 uur in Terneuzen, aankomst rond 12.30 uur in Koewacht. Jongens nieuwelingen: start om 15 uur in Terneuzen, aankomst rond 17 uur in Koewacht. Zondag: 25ste Wim Hendrikstrofee. Start om 13 uur in Koewacht, aankomst rond 17 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio