Leerlingen GO! Atheneum mikken op titel Strafste School 2018

VIDEO. Kleurrijk spektakel moet MNM-jury overtuigen

Denderleeuw -

Livemuziek met djembés, beatbox en rap, een color run en waterballonnen opvangen vanop een ladder van een brandweerwagen: het GO! Atheneum Denderleeuw haalde alles uit de kast om MNM-deejays Tom De Cock en Nora Gharib te imponeren.

In de wedstrijd De Strafste School gaat radiozender MNM op zoek naar de school waar grenzen worden verlegd, een eigen lied op een bestaande beat en een spektakel worden gebracht, in de kleuren van MNM.

Juryleden dj Tom De Cock, Nora Gharib, Henny Seroeyen van De Buurtpolitie en Alexandra Smarandescu van de Vlaamse Jeugdraad aanhoorden vol enthousiasme het schoollied van het GO! Atheneum en kregen van de leerlingen de opdracht om samen met hen hun eigen grenzen te verleggen. Ze deden dat met een color run in een rolstoel, op een step en tandem, een kennismaking met het zangtalent van de school, proefjes bij de wetenschapsklas, een ministukje Shakespeare van de klas Engels en Afrikaanse beats. Seroeyen mocht zelfs met de brandweerladder omhoog om waterballonnen naar beneden te gooien, die de andere juryleden en de leerlingen moesten opvangen. Er werd geëindigd met een kleurpoedergevecht.

Kleurrijke school

“Ongelooflijk, wat een kleurrijke school, letterlijk en figuurlijk”, reageert Tom De Cock. “Het was leuk dat de leerlingen ons zelf meenamen, ook buiten de school. Ook de ouders en de buurt werden erbij betrokken. En dat ze de brandweer konden overtuigen om ons in de lucht te steken, was de max. Ik werd in het publiek zelfs vastgepakt door de stoerste gasten, die zich hier duidelijk thuis voelen en vinden dat hun school die titel verdient. Ik was ontroerd.”

Ook Nora Gharib was onder de indruk. “De diversiteit in de school viel me onmiddellijk op en dat is ook hoe de wereld in elkaar zit. Het is duidelijk dat iedereen hier welkom is en elkaar en de school beter leerden kennen, terwijl ze zich amuseerden en dat is het doel van deze wedstrijd. Ook wij hebben vandaag onze grenzen verlegd. Met dat gekleurd poeder zag ik op een gegeven moment alles wit voor mijn ogen”, zegt ze lachend.

Wie de Strafste School van 2018 wordt, wordt op donderdag 3 mei bekendgemaakt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio