VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE - WIM VANDOORNEFC GULLEGEM

“Plaats in top zes heeft er ingezeten”

“Plaats in top zes heeft er ingezeten”

Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

Met de komst van het al veroordeelde Bornem ziet Gullegem zijn kans mooi om het seizoen met een overwinning af te sluiten. Het was een seizoen met ups and downs. In de eerste ronde, vooral op eigen veld, vergastte de ploeg van trainer Pascal De Vreese vriend en tegenstander met fris en aanvallend voetbal. Na de winterstop en de vele transferperikelen, werd het een heel stuk minder. “Klopt”, beaamt de 33-jarige Wim Vandoorne. “De terugval na Nieuwjaar heeft zijn reden. Er waren in de eerste plaats heel wat spelers die niet happig waren om bij te tekenen. Maar ook het bestuur, dat tegenover sommige spelers niet altijd consequent handelde, had schuld aan onze terugval. We hebben nochtans een schitterende groep. Precies door de moeilijke besprekingen en transfergeruchten, stonden op een bepaald ogenblik alle neuzen niet meer in dezelfde richting. Zonder die problemen had een plaats in de top zes er ingezeten.”

Wim Vandoorne pakte zondag zijn derde geel en moet tegen Bornem toekijken. Volgend seizoen slaat de centrale verdediger zijn voetbaltenten op bij de ambitieuze tweedeprovincialer Anzegem.

“Nu al worden we tot de gedoodverfde titelfavoriet uitgeroepen”, weet Wim Vandoorne. “Dat zal ongetwijfeld voor extra druk zorgen. Het klopt dat de aangetrokken namen tot de verbeelding spreken. Daarom ben je nog niet zeker van de titel. In diezelfde reeks probeert bij voorbeeld Dadizele het al enkele seizoenen zonder succes.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio