Celebs

Openhartige Amy Schumer: "Ik werd ontmaagd door een verkrachter"

In een interview met Oprah Winfrey heeft Amy Schumer (36) openhartig verteld over hoe ze haar maagdelijkheid is verloren. Dat deed ze eerder al in haar stand-upshows en haar memoires, maar nu pas durft ze eindelijk benoemen wat het toen is geweest: een verkrachting. "Ik was aan het slapen was en had er niet mee ingestemd", klinkt het.

Het was een opvallend openhartige getuigenis van Amy Schumer bij Oprah Winfrey in de show 'Super Soul Sessions'. Normaal gaat de comedienne sowieso maar weinig onderwerpen uit de weg, maar ze benadert ze meestal wel met een flinke portie humor. Dit keer gaat het er echter bijzonder serieus aantoe. Het ging dan ook om een bijzonder serieus thema: verkrachting. Iets waar Schumer meteen bij haar eerste seksuele ervaring mee werd geconfronteerd.

"Ik stemde niet in met seks, ik verloor mijn maagdelijkheid terwijl ik aan het slapen was en dat is niet ok", klinkt het. Het ging om haar vriendje en ze hield van hem en dat maakte het net zo moeilijk om uiteindelijk toe te geven dat het wel degelijk om een verkrachting ging. "Als je opgroeit denk je dat verkrachters mensen zijn die uit het niets opduiken en je de bosjes mee insleuren, maar in werkelijkheid gaat het meestal om iemand die je kent, zoals je man."

"Leugen"

Het was daarom voor Schumer allesbehalve makkelijk om die ervaring te plaatsen. "Ik wou nog steeds met hem samen zijn. We bleven daten en een paar maanden later hadden we regelmatig seks. De tweede keer dat we het deden, deed ik alsof het de eerste keer was. Ik ging toen zelfs aan mijn moeder zeggen dat ik mijn maagdelijkheid was verloren. Maar het was een leugen, en ik zou liegen als ik nu zou ontkennen dat die hele ervaring werd geruïneerd."

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees