Vakantie

Bekende Japanse filmproducent Studio Ghibli opent pretpark in eigen land

Bekende Japanse filmproducent Studio Ghibli opent pretpark in eigen land

Foto: Studio Ghibli

Fans van films als ‘Spirited Away' en 'The Wind Rises', zullen binnenkort nog een extra reden hebben om naar Japan af te zakken. Filmproducent Studio Ghibli start er namelijk binnenkort met de bouw van een pretpark waarin de wonderbaarlijke werelden van hun bekende animatiefilms tot leven zullen komen.

Studio Ghibli heeft grootste plannen, want tegen 2022 wil het in Nagoya in Japan een pretpark openen. Dat nieuws maakte het zelf bekend. Het themapark zal worden opgedragen aan Hayao Miyazaki, die met zijn film 'Spirited Away' in 2001 de Oscar voor de beste animatiefilm in de wacht sleepte. Net zoals dat met andere grote parken zoals Disneyland het geval is, zal het worden opgedeeld in verschillende secties die telkens aan een specifieke film gewijd zijn. 

Zo zal je aan de ingang het kasteel zien staan uit 'Howl’s Moving Castle', zal een ritje gemaakt kunnen worden op het everzwijn uit 'Princess Mononoke' en zal er een theekopjesattractie komen die gebaseerd is op 'Kiki's Delivery Service'.

Hoewel er in de loop van de volgende jaren ongetwijfeld nog heel wat meer details losgelaten zullen worden op het grote publiek, geven de eerste tekeningen in elk geval wel al een idee van hoe het pretpark er uiteindelijk zal gaan uitzien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S