120 kunstwerken in Europese beeldentuin

Kunst uit alle windstreken vindt thuis in Vlaamse Ardennen

Werk van Thomas Helbing (Duitsland). Foto: pma

Kluisbergen -

De grote beeldentuin Sculptour opent de deuren. Er zijn werken van 30 kunstenaars te zien, voor het eerst ook werken van een Japanner en een Argentijn.

De expositie is een privé-initiatief. Een expositie van zowat 120 beelden van kunstenaars uit alle windstreken van Europa. Maar ook uit Japan met Hirofuni Fujiwana en Argentinië met Alejandro Berconsky.

De expositie vindt plaats in de 3,5 hectare grote tuin van Lieve en Piet Willequet. “Ook dit jaar hebben we een mooi aanbod”, zeggen Lieve en Piet. “Er zijn 20 nieuwe kunstenaars. We hebben er voor gekozen om dit keer minder beelden te tonen. We kregen af en toe de opmerking dat er te veel stonden. En we vinden dat die mensen gelijk hadden. Daarom dit jaar 100 beelden in onze tuin. Binnen staan er nog eens 50 werken. Zo wordt alles overzichtelijker. Het thema dit jaar is Reflections. We hebben een serre in spiegelglas geplaatst. Van buiten is dit een grote spiegel, van binnen een zwarte donkere doos. Die serre is speciaal geplaatst op vraag van Wouter Bollengier. Blikvanger dit jaar zijn de zeer grote werken van Josef Lang. Zijn beelden zijn gemaakt uit eeuwenoude eiken. We hebben wel geluk met het terrein waar we de werken kunnen etaleren, alles is natuurlijk, ook de sterke glooiingen. Het zijn echt de Vlaamse Ardennen in het klein. We hebben water en een bosje. Door het spel van bomen ontstaan natuurlijke kamers, die de bezoeker geregeld verrassen”, besluiten beiden.

De beeldententoonstelling is open op zater-, zon- en feestdagen van 14 tot 19 uur of op afspraak en loopt tot 23 september. info@beukenhof.com of 055-38.83.87.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio