DUFOUR EN CO. sluitEN play-downs ongeslagen en als leider: “WE Wilden er het beste van maken”

Roeselare -

Drie gelijke spelen en drie overwinningen: SV Roeselare bleef ongeslagen in de play-downs en beëindigt de reeks als leider.

“We wilden er absoluut het beste van maken”, zegt Guy Dufour. “Als leider deze reeks afsluiten was het doel en daar putten we ook motivatie uit. Union voetbalde zonder complexen en versierde ook de eerste kans, maar daarna namen wij het heft in handen. Via Lecomte scoorden wesnel de 1-0. Union probeerde nog, maar in de tweede helft deelden wij de lakens uit. Wij gaven heel weinig kansen weg en hielden de verdiende 1-0 op het bord. We blijven ongeslagen in de nacompetitie.”

Na de wedstrijd verzamelde de ploeg voor een etentje.

“Natuurlijk was dit een heel turbulente competitie. Het was een woelige campagne met veel ups and downs. De top vier was het doel, maar we belandden er net naast. Gelukkig hielden we het hoofd koel en toonden we ons in de beslissende wedstrijden heel professioneel. We hadden snel zekerheid omtrent het behoud en dat was heel belangrijk”, aldus Guy Dufour, die nog een contract voor een seizoen heeft.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio