VOLLEYBAL LIGA A KNACK ROESELARE - Afscheidnemende Emile Rousseaux legt zich sportief neer bij overwicht van grote rivaal

“Fris Maaseik is verdiende kampioen”

Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum en Hendrik Tuerlinckx verlaten ontgoocheld het terrein. Coach Emile Rousseaux (kleine foto) verwerkt de gemiste zesde titel bij zijn echtgenote Karin. Foto: Dick Demey

Roeselare -

Na zes jaar neemt Emile Rousseaux afscheid als trainer bij Roeselare. De kers op de taart, een zesde opeenvolgende titel, ontbreekt maar daar klaagt de Gooikenaar, die nu aan de slag gaat bij de Franse nationale vrouwenploeg, niet over.

“De honger misschien, maar vooral de frisheid bij Maaseik was groter na een lang en slopend seizoen”, verklaart Emile Rousseaux waarom de Limburgers na vijf jaar zonder prijs nog eens een titel konden vieren. “Vooral Jelte Maan en Jolan Cox, die om diverse redenen voor de finale wekenlang aan de kant waren gebleven, waren heel gretig en fit bij Noliko. Ook het feit dat een jong talent als Kamil Rychlicki een jaartje meer ervaring had, gaf de Limburgers een meerwaarde. Wij moesten het doen met een minder brede en vooral minder ervaren kern dan de voorbije jaren. Daarbij kwamen nog de blessures van Pjotr Orczyk en Thomas Konings en vooral de rugproblemen van spelverdeler Angel Trinidad die in de play-offs nauwelijks aan spelen toe kwam en in de finale nog altijd last had.”

“Toch liegen de cijfers niet. Als je liefst acht keer op een seizoen wint tegen je grootste concurrent en slechts een keer verliest dan ben je de beste. Dat zegt alles over de kwaliteiten bij onze belangrijkste tegenstander. We moeten eerlijk zijn: Maaseik is dit seizoen de verdiende kampioen”, aldus een sportieve Rousseaux. “Als je het van Roeselaarse kant positief bekijkt dan geven die 8-1 cijfers wat extra glans aan onze bekerwinst in februari tegen Noliko. Ik feliciteer ook mijn collega Joel Banks die van een amalgaam van buitenlanders een stevig geheel smeedde en overeind bleef onder de zware stress na een moeilijke start.”

“Jammer van die ene gemiste titel na liefst vijf op een rij, maar ik onthoud vooral die zes fantastische jaren bij Roeselare”, vervolgt Rousseaux. “Je moet jezelf bij die drie opeenvolgende nederlagen in de finale van de play-offs natuurlijk altijd afvragen wat je beter had kunnen doen. Toch wil ik daar onmiddellijk aan toevoegen dat ik tot het laatste punt alles heb gegeven voor de ploeg en voor de club. Niemand kan mij ervan verdenken, laat staan beschuldigen, dat ik minder betrokken was in mijn laatste seizoen bij Knack.”

“Nu is het even tijd voor wat verdiende rust”, besluit Emile Rousseaux. “Mijn contract bij Roeselare loopt tot eind juni en ik wacht af welke opdrachten ik nog krijg. Eindelijk heb ik ook nog eens tijd om mijn kinderen Hélène en Tomas aan het werk te zien die in de Poolse vrouwen- en mannencompetities allebei strijden voor de derde of de vierde plaats bij hun respectieve ploegen Olsztyn en Rzeszow.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio