Bizar tafereel in Nederland: fiets wordt overreden door jurywagen, ziedende Duitser is slachtoffer

Opschudding in de PWZ Zuidenveldtour in Nederland. Na een valpartij week een jurywagen naar links uit om de renners te ontwijken. Die laatsten bleven gespaard maar er werd wel een ander slachtoffer gemaakt. Het leverde een ziedende Duitser Mark Dörre op. Zijn fiets werd immers overreden.

De PWZ Zuidenveldtour die zondag in de omgeving van de Nederlandse stad Drenthe werd verreden, kende een opvallend moment. Bij een valpartij op de kasseien van Exloo moest een jurywagen, met daarin twee officials van de UCI en de Nederlandse wielerfederatie KNWU, naar links uitwijken om de renners te ontwijken.

De Duitser Mark Dörre zag tot zijn eigen verbazing hoe zijn fiets werd platgereden door de jurywagen. De man was in alle staten en vloekte het uit. De jurywagen wilde namelijk niet wachten tot de Duitser zijn fiets had opgeraapt.

Ondertussen heeft de organisatie al gereageerd: “Het heeft onze aandacht en ondanks dat er door de ploeg geen melding van is gemaakt, nemen wij contact op met team Lotto Kern-Haus.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.