Heroptreden Andre Greipel uitgesteld tot Vierdaagse van Duinkerken

Heroptreden Andre Greipel uitgesteld tot Vierdaagse van Duinkerken

Foto: BELGA

Andre Greipel staat op de officiële deelnemerslijst van Eschborn-Frankfurt, de vroegere GP Rund um den Henninger Turm. De Duitse semi-klassieker zal het morgen echter zonder de Duitse spurtvedette van Lotto-Soudal moeten doen. Zijn sleutelbeenbreuk is onvoldoende hersteld om risicoloos op de fiets te springen.

Greipel brak zijn sleutelbeen op 17 maart tijdens Milaan-Sanremo. De Duitser kon in de afdaling van de Poggio een valpartij niet vermijden en kwam daarbij onfortuinlijk neer. Zes weken later is de 35-jarige spurter nog altijd niet klaar voor de dienst. Normaal was zijn wederoptreden morgen voorzien maar doktersonderzoek heeft uitgewezen dat er onvoldoende kalk is aangemaakt om zonder risico terug in een peloton te fietsen.

Het wederoptreden van de Duitser is nu uitgesteld naar de Vierdaagse van Duinkerken (8 tot 13 mei, nvdr). Zijn verdere voorbereiding voor de Ronde van Frankrijk verloopt via de Ronde van België en de Ronde van Zwitserland. Greipel bereidde zich doorgaans voor via de Ster ZLM maar deze Nederlandse rittenwedstrijd gaat dit jaar niet door.

Heroptreden De Plus

In Frankfurt staan heel wat Belgen aan de start: onder meer Laurens De Plus zal er na meerdere maanden blessureleed zijn heroptreden vieren. Ook Oliver Naesen rijdt er zijn eerste wedstrijdkilometers na enkele dagen vakantie.

De wedstrijd op Duitse bodem eindigt vaak in een massaspurt. Alexander Kristoff en Marcel Kittel toppen dan ook het lijstje van de favorieten, samen met Quick Step-spurter Fernando Gaviria.

Corrigeer