Seks & Relaties

Wist je dat je kan trouwen in Kensington Palace?

Wist je dat je kan trouwen in Kensington Palace?

Foto: Shutterstock

Kensington Palace is de residentie van prins William en zijn gezin en ook prins Harry en Meghan Markle wonen er. Maar surprise: het domein herbergt ook verschillende tuinen en zalen waar je als niet-royalty in het huwelijksbootje kunt stappen.

Altijd gedroomd van een sprookjeshuwelijk, maar helaas prins Harry niet aan de haak kunnen slaan? Dan is een trouwfeest in Kensington Palace, dat al sinds de 17de eeuw in het bezit is van de Britse koninklijke familie, misschien wel 'the next big thing'. De residentie in de Kensington Gardens in Londen is niet alleen de thuis van prins William, Kate Middelton, hun drie kinderen, prins Harry en Meghan Markle, sommige delen ervan kunnen ook door het grote publiek afgehuurd worden. 

Zo beschikt het domein over drie tuinen, ideaal voor een zomerse bruiloft als het Engelse weer wat wil meezitten. Er zijn de East Front Gardens waar plaats is voor 400 genodigden, de Sunken Garden voor een bescheiden ceremonie met 80 gasten of de grote Orangery waar ruimte is voor zo'n 1.000 vrienden en familie. Daarnaast zijn binnenshuis ook de Entrance Hall, Cupola room, King’s Gallery of de King’s Drawing Room beschikbaar. 

Vuurwerk

Wie de orangerie huurt, mag er bovendien vuurwerk afschieten. Minder soepel verloopt het echter als het over de catering gaat. Enkel de door Kensington Palace goedgekeurde dertien leveranciers en zes bloemisten zijn welkom op het domein. Plus er is nog één nadeel: de vertrekken van de koninklijke familie zijn natuurlijk verboden terrein. De kans dat Harry of Meghan een pintje komt meedrinken, is dus uitgesloten. 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees