Twin Peaks-ster die Hollywood de rug toekeerde voor doodzieke broer op 52-jarige leeftijd gestorven

Twin Peaks-ster die Hollywood de rug toekeerde voor doodzieke broer op 52-jarige leeftijd gestorven

Foto: ISOPIX

Pamela Gidley is op 52-jarige leeftijd overleden. De actrice was vooral bekend van de serie Twin Peaks, waarin ze de rol van Teresa Banks voor haar rekening nam. Zes jaar geleden keerde ze Hollywood de rug toe voor haar doodzieke broer.

Al snel na de geboorte van Pamela Gidley, op 11 juni 1965 in het Amerikaanse Massachusetts, bleek dat zij het wel eens ver zou kunnen schoppen. Op vierjarige leeftijd won ze de New England’s Little Miss Lovely-schoonheidswedstrijd. Twee jaar later stond ze al model voor Jordan Marsh, op haar vijftiende sierde ze de cover van magazines en op haar 19 werd ze in Australië gekroond tot Most Beautiful Girl in the World.

Met al die bekroningen in haar achterzak verhuisde ze naar New York. In die stad wilde ze haar modellencarrière voortzetten, maar haar droom was om actrice te worden. Dat lukte ook. In 1986 maakte ze haar acteerdebuut in de film Thrashin’, naast onder meer Josh Brolin en Sherilynn Fenn.

Twin Peaks-ster die Hollywood de rug toekeerde voor doodzieke broer op 52-jarige leeftijd gestorven
Gidley als Teresa in Twin Peaks: A Fire Walk With me.

Na een andere rol brak ze echt door bij het grote publiek door de prostituee Teresa te spelen in Twin Peaks: A Fire Walk With Me, een prequel voor de later erg succesvolle tv-serie. Spoiler alert: in die film werd ze vermoord. Ze speelde nog in andere Twin Peaks-film en tal van andere film en was getrouwd met stuntman James Lew. In 2014 speelde ze haar laatste rol, een Twin Peaks-film die al in 2012 opgenomen was.

Na de opnames van die laatste film, zes jaar geleden, besloot ze Hollywood van de ene dag op de andere de rug toe te keren. Ze liet haar successen achter zich om voor haar doodzieke broer te gaan zorgen, al heeft ze dat nooit officieel toegegeven.

De laatste jaren leefde ze dan ook in anonimiteit in Seabrook, New Hampshire, waar ze op 16 april vredig overleed.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees