Leerlingen organiseren Urban Run in Mariagaarde Instituut

De lopers zijn vertrokken Foto: Jan Vorsselmans

Malle - In het kader van hun geïntegreerde proef organiseerden de laatstejaarsleerlingen Cas Van Kessel en Thijs Mertens van de afdeling Sport een Urban Run in en rond hun school, het Mariagaarde Instituut in Westmalle.

Dankzij de medewerking van de brandweer, de gemeente Malle, Huize Walden, Jeugdhuis Babylon en hun eigen school konden beide organisatoren een gevarieerde omloop aanbieden over een afstand van 10 kilometer. Er werd zelfs in de schoolgangen gelopen.

Er verschenen 250 enthousiaste deelnemers  aan de start. Na afloop blikten Cas en Thijs, samen met hun mentor Jeroen Van Bavel, tevreden terug op het evenement.

De Urban Run wilde tegelijkertijd een goed doel in de kijker zetten. De opbrengst van de drank en vrije giften wordt geschonken aan de vzw Sportpret. Sportpret organiseert tijdens de paasvakantie en de zomervakantie sportnamiddagen voor kinderen in armoede. Tijdens het schooljaar biedt het een naschools sportaanbod aan in scholen waar de armoedecijfers hoog liggen. Aïlan Iriks is de voorzitter van dit project en leidt het in goede banen. Aïlan is een oud-leerling van Mariagaarde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio