Alle afleveringen van gloednieuw seizoen ‘13 Reasons Why’ staan deze maand al op Netflix

De veelbesproken serie ‘13 Reasons Why’ is sneller terug dan gedacht. Het nieuwe seizoen zal al vanaf 18 mei opnieuw te zien zijn op Netflix. “De tapes waren alleen maar het begin”, luidt het in de allereerste beelden.

De Netflix-reeks ‘13 reasons Why’ was het voorbije jaar niet uit de media weg te denken, want ondanks het zware onderwerp over zelfdoding was de serie razendpopulair. Actrice Selena Gomez, die het eerste seizoen produceerde, besloot dan ook dat het verhaal van de 17-jarige Hannah nog niet was afgerond.

Wat nu?

In het eerste seizoen kregen de kijkers een grafisch gedetailleerd beeld te zien van Hannah Baker, een 17-jarig meisje dat zichzelf om het leven heeft gebracht. Zij stuurde cassettebandjes op naar de mensen die ze verantwoordelijk achtte voor haar wanhoopsdaad. Daarop geeft ze dertien redenen waarom ze uit het leven stapte.

Nu gaat de serie nog een stap verder. In de trailer krijgen we Tyler te zien, de “stalker” die in de laatste aflevering van seizoen 1 een geweer koopt. De beelden suggereren dat hij het hoofdpersonage wordt. Maar we zien ook Bryce, Jessica en Clay opduiken, maar ook al zien ze er gelukkig en succesvol uit, de polaroid foto’s suggereren iets heel anders.

Controversieel

Goed nieuws voor de fans, maar er zijn heel wat mensen die zich vragen stellen bij de expliciete grafische beelden van een zelfdoding. Sommige experten zeggen dat de serie de drempel naar zelfmoord zou verlagen, anderen menen dan weer dat de reeks helpt om het thema bespreekbaar te maken. Producente Selena Gomez is duidelijk in een interview: “Ik wilde dat de serie kinderen bang zou maken.”

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Corrigeer

MEER NIEUWS