Proces over vermoorde Izegemse huisarts wordt overgedaan in beroep

Ingelmunster / Izegem -

De vijftiger uit Ingelmunster die werd veroordeeld voor de gruwelijke moord op de Izegemse huisarts Patrik Roelandt (64) gaat in beroep. Daardoor moet het proces voor het Hof van Beroep in Gent volledig opnieuw gedaan worden.

Een maand geleden werd de 57-jarige Danny Samyn veroordeeld tot 28 jaar cel omdat hij op 1 december 2015 tijdens een huisbezoek dokter Patrik Roelandt met twee messteken doodstak. De rechtbank stelde hem ook nog tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

In de praktijk wil dat zeggen dat Samyn, die al een serieus strafblad heeft, minstens twintig jaar in de gevangenis blijft. Ook verplichtte de rechtbank hem om een fikse schadevergoeding te betalen aan de nabestaanden.

Weduwe Catheline Verstraete en dochters Sophie en Stephanie hoopten dat de moordenaar van hun man en vader zich ging neerleggen bij de straf zodat ze de draad van hun leven opnieuw zouden kunnenopnemen, maar op de laatste dag voor de beroepstermijn verstreek, besliste de Ingelmunsternaar toch nog in beroep te gaan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio