BasketbalPlay-offs 1ste provinciale (m)

Adriaan Van Wunsel en Pitzemburg spelen vanavond voor promotie: “We wilden die belle”

Adriaan Van Wunsel en Pitzemburg spelen vanavond voor promotie: “We wilden die belle”

Adriaan Van Wunsel. Foto: smb

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Pitzemburg leek uitgeschakeld, maar sleepte na een onwaarschijnlijk sterke tweede helft alsnog een belle uit de brand. Adriaan Van Wunsel leidde zijn ploeg met twintig punten naar de 77-83 overwinning.

“In de eerste helft was Kontich B een stuk beter”, geeft Van Wunsel toe. “Wij speelden niet slecht, maar bij hen lukte alles. Tijdens de rust (56-39, red.) besloten we om meer pick-and-roll te gaan spelen. Kontich miste hun eerste shots en wij naderden tot op tien punten. Het geloof groeide en bij Kontich bleef de motor sputteren. Ze scoorden amper 21 punten in de tweede helft, waarvan vijf punten in de laatste seconden. We waren een stuk gretiger dan Kontich.”

“Voor veel spelers is dit de laatste match voor Pitzemburg. We wilden echt die derde en beslissende match afdwingen. We moeten vooral opletten dat we Kontich niet weer een snelle kloof laten slaan. Net als maandag moeten we het als team doen. Volgend seizoen trekken we met zeven spelers naar Vriendenhof Walem in tweede provinciale. Door de komst van Kangoeroes zouden we de C-ploeg worden en dat zagen we niet zitten, maar we willen in schoonheid afsluiten.”

De beslissende wedstrijd wordt vanavond om 20.30 uur in Kontich gespeeld.

Pitzemburg:Heremans 8, De Mulder 10, Goovaerts 14, Van Wunsel 20, Vinck 12, Vanhee 4, De Vries 4, De Wachter 2, Luyckx 9.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio