Info- en debatavond op 5 juni 2018

Wat mogen de ondernemers verwachten van de fusie Deinze en Nevele?

Wat mogen de ondernemers verwachten van de fusie Deinze en Nevele?

Foto: www.deinze.be

Deinze / Nevele - Deinze Industrie organiseert op 5 juni 2018 voor alle ondernemers in zaal Rekkelinge een info- en debatavond in het kader van de fusie van Deinze met Nevele. Wat de fusie bestuurlijk inhoudt, welke administratieve en fiscale gevolgen en welke impact en opportuniteiten de fusie met zich zal meebrengen, zal het panel van de avond toelichten. Belangrijk is dat de ondernemers ook de mogelijkheid krijgen vragen te stellen aan de experts in het panel,dat geleid wordt door Prof. Koenraad De Ceuninck.

Speciaal voor ondernemers

Deinze en Nevele hebben vrijwillig besloten om op 1 januari 2019 een nieuwe stad te vormen: Deinze, het land van Nevele. Het bevolkingsaantal zal stijgen van ongeveer 31.000 naar meer dan 43.105 inwoners en het aantal deelgemeenten zal 17 worden in plaats van het huidige 11. De nieuwe stad in wording organiseerde voor haar burgers al heel wat voorafgaande infomomenten en inspiratiesessies op vlak van welzijn en sociaal beleid, vrijetijdsbesteding, digitale uitdagingen en economische ontwikkeling. Deinze Industrie doet dat nu speciaal voor de ondernemers.

Panel van experten

Deinze Industrie nodigt op 5 juni 2018 een aantal experts uit, die hun licht zullen laten schijnen over de komende fusie.

Prof. Koenraad De Ceuninck is docent aan de universiteit Gent, vakgroep politieke wetenschappen en expert in gemeentefusies. Na zijn toelichting zal hij het expertenpanel modereren. Dat bestaat uit Jan Leroy, directeur van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten (VVSG), Sofie Vandelannoote, algemeen directeur Veneco , Dieter Geenens, waarnemend directeur van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM), Jan Vermeulen, burgemeester stad Deinze, Norbert De Mey, schepen KMO en Industrie van stad Deinze en Johan Cornelis, burgemeester van de gemeente Nevele.

De toegang is gratis, maar wel inschrijven voor deze infoavond kan tot 28 mei via www.deinze.be/fusie-debat-ondernemers  .

De infoavond begint om 19 u. Er is onthaal vanaf 18.30 u. 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio