Hardrockfans laten hun hart spreken: benefietconcert ten voordele van te vroeg geboren baby's

Hardrockfans laten hun hart spreken: benefietconcert ten voordele van te vroeg geboren baby's

De mensen achter het Roadkill Festival slaan de handen in elkaar met Sofie D'Hondt (tweede van rechts)en Dimitri Goethals (rechts) van vzw Kleine held. Foto: svg

Waarschoot / Sint-Laureins -

Vzw Kleine held en Roadkill Festival slaan de handen in elkaar voor een benefietconcert op zaterdag 5 mei. De opbrengst van ‘Kleine held rockt groot’ gaat integraal naar de vzw, die ouders van premature kindjes een gratis pakket op maat aanbied.

Sofie D'Hondt en Dimitri Goethals verloren in 2015 hun dochtertje Noor. Het meisje werd te vroeg geboren en stierf zeven maanden later aan een zeldzame ziekte. Om de herinnering aan hun dochtertje levendig te houden, richtten ze vzw Kleine held op.

“Toen Noor te vroeg geboren werd, viel het ons meteen op dat er heel weinig zaken bestaan om maat van prematuurtjes”, legt Dimitri uit. “Daarom wilden we met vzw Kleine held pakketjes maken en ze gratis schenken aan de ouders van prematuurtjes. In zo'n pakket zitten kleertjes en een wikkel- en couveusedekentje. Alles wordt met de hand gemaakt door een team van vijftig vrijwilligers. Dat is behoorlijk arbeidsintensief.”

“Bovendien kiezen we steeds voor kwaliteitsvolle en duurzame materialen, omdat de huid van te vroeg geboren kindjes nog brozer is dan die van andere borelingen. Kortom, één pakketje kost al gauw 50 euro.”

Groot succes

Sofie en Dimitri denken er niet aan om geld te vragen voor de pakketten. “Dat zou simpelweg niet juist aanvoelen”, zegt Sofie. “De periode op de afdeling neonatologie is een bijzonder onzekere en emotionele periode. Onze pakketjes moeten een steun zijn voor de ouders. Een lichtpuntje tijdens een heftige periode.”

Het succes van vzw Kleine held is enorm. “We staan er zelf ook van te kijken’, zegt Dimitri. “We schonken afgelopen jaar meer dan 300 pakketten weg. Onze naam raakt voornamelijk verspreid door mond tot mondreclame. En ook de ziekenhuizen maken reclame voor ons.”

Giften volstaan niet meer

Om het financiële plaatje te laten blijven kloppen en omdat ze weigeren geld te vragen voor de pakketten, zijn Sofie en Dimitri verplicht om alternatieve manieren van financiering te bedenken. Dimitri: “We zijn echt afhankelijk van de giften van mensen. Dit is helaas niet altijd voldoende.”

Daarom ontstond het idee om een benefietconcert te organiseren. “Ik ben zelf afkomstig uit Waarschoot”, zegt Dimitri. “Daar wonen veel liefhebbers van harde rock-'n-rollmuziek. Na een avond op café die net iets te lang duurde, bleek dat de mensen achter het Roadkill Festival wilden meewerken aan een benefietavond. Het enthousiasme waarmee de organisatie en de bands zich engageerden voor deze benefiet is fantastisch. We mikken voor de benefiet op een iets ouder publiek. Mensen die zelf kindjes hebben, hebben volgens ons wat meer voeling met ons verhaal.” De opbrengst van het benefietconcert gaat integraal naar vzw Kleine held.

‘Kleine held rockt groot’ vindt plaats op 5 mei 2018 in zaal De Kring, Patronagiestraat 5 vanaf 19 uur. Tickets kosten 8 euro in voorverkoop en 10 euro aan de kassa.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio