Politie vindt 2.500 hennepplanten en vuurwapen in loods

Politie vindt 2.500 hennepplanten en vuurwapen in loods

Foto: Belga

Turnhout -

In een loods op de Bremheidelaan op het industrieterrein van Turnhout ontdekte de politie maar liefst 2.500 cannabisplanten. Er lag ook een vuurwapen in het pand. Vier verdachten zitten in voorarrest.

De verdachten verschenen woensdag voor de raadkamer. Ze worden allen verdacht van inbreuken op de drugs- en wapenwetgeving en diefstal. Drie verdachten blijven in de gevangenis. Het gaat om een 44-jarige Bulgaar uit Turnhout, een 31-jarige Nederlander uit Den Haag en een 37-jarige man uit Rotterdam.

De vierde verdachte, een 63-jarige man uit Schoten, mag van het gerecht zijn voorarrest thuis uitzitten met een enkelband.

De plantage werd afgelopen donderdag ontdekt. “Het betrof een professionele cannabisplantage in werking”, zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. “De planten waren ondergebracht in vier aparte kamers.”

In totaal werden 2.500 cannabisplanten opgeruimd. “Het gaat om de grootste plantage die we dit jaar in onze zone hebben aangetroffen”, zegt Roger Leys, korpschef in Turnhout. “De loods stond zogezegd al meer dan een jaar leeg.”

De speurders kwamen de plantage door een nieuwe aanpak op het spoor. “Sinds enkele maanden gaan we gericht op zoek naar panden die aan het profiel voor het opzetten van een cannabisplantage voldoen”, zegt politiechef Leys. “Dat kunnen woningen zijn, maar ook hallen. Als we aanbellen, vragen we of we een kijkje mogen nemen. Als er niemand thuis is, dan spreken we de buren aan of ze iets verdacht hebben gezien.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio