Aftrap voor de eerste wandeling aan Sportbar 't Meer

Klaar voor de eerste 10 000 stappen?

Voor je vertrekt, moet je natuurlijk de weg kennen. Schepenen Sierens en De Groote trokken met het sjabloon en de spuitbus de boer op Foto: mdb

Destelbergen - Destelbergen stapt in de 10 000-stappenclash. Eigenlijk kon u gisteren al uw stappenteller hanteren, maar vanavond wordt er officieel afgetrapt met de eerste wandeling, in samenwerking met de BN Wandelverbroedering, tot en met 31 mei kan u actief uw stapjes bijdragen. Voor wie zich laat afschrikken: een dagje aan het werk en wat heen-en-weergehol naar verschillende locaties, en je hebt zo de grens van 10 000 stappen gehaald. Al mogen het er natuurlijk ook meer zijn. Online kan u zien hoever we met zijn allen al zijn op onze wereldvoetreis. Afspraak om half acht.

Hoe werkt het nu? Het Vlaams instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren voor de derde keer de "Vlaamse 10.000-stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei gaan 200 deelnemende steden en gemeenten tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen. Iedereen komt in een eigen categorie, en kleine steden en gemeenten hebben zo natuurlijk geen nadeel ten opzichte van de grotere spelers. Je kan je als inwoner registreren op een website, en aansluiten bij de groep van jouw stad of gemeente, in dit geval is de groep "Destelbergen. Elke dag kan je je stappen registreren, ook via de 10 000 stappen app. Het leuke is dat je de afgelegde afstand van je gemeente kan volgen op de wereldkaart, en ook live de stand kan zien. Om er in Destelbergen een beetje vaart achter te steken wordt er dus "geleid" gewandeld. Vanavond aan Sportbar 't Meer om 19.30 uur, waar je ook maandag 7 mei je stapjes kan doen. Dinsdag 15 en vridjag 25 mei is het te doen aan cafetaria Artevelderuiters in de Gaverstraat 29. Donderdag 31 mei sluit de actie dan af aan Sportbar 't Meer. En hoeft het nog gezegd: wandelen is gezond en vooral: het is gratis. Wie een paar kilootjes kwijt wil: ook daar is wandelen en bewegen erg goed voor. 
 
Voor u op stap gaat: eerst even registreren zodanig dat uw Destelbergense stappen mee geregistreerd worden in eigen gemeente! Klik op deze link.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio