Veelpleger dankzij alerte buurman op heterdaad betrapt tijdens diefstal

De inbreker parkeerde zijn voertuig op de Aldi-parking. Op de achtergrond het Bon’Ap-warenhuis, waar er een nacht eerder een inbraakpoging plaatsvond. Foto: dvp

Herzele / Haaltert -

Dankzij een alerte buurtbewoner heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een dief betrapt tijdens een diefstal in een huis aan de Provinciebaan. De politie onderzoekt of de dader, een 37-jarige man uit Haaltert, ook verantwoordelijk is voor een inbraakpoging de nacht voordien en voor nog een andere inbraak enkele weken geleden.

Bij de diefstal in de nacht van dinsdag op woensdag, drong de dader binnen in een leegstaande woning, vlak bij de parking van het Aldi-warenhuis in de Provinciebaan. Het was ook daar dat de dader zijn voertuig had geparkeerd voor hij op dievenpad ging.

Een buurtbewoner, die verdachte geluiden hoorde in de woning, reageerde alert en waarschuwde de politie. Hij was naar eigen zeggen extra waakzaam omdat hij enkele weken geleden zelf het slachtoffer was geworden van een woninginbraak.

Snel ter plaatse

Na de oproep was de politie zeer snel ter plaatse. De agenten van de toegesnelde patrouille konden de inbreker zelfs op heterdaad betrappen. Het ging om een 37-jarige man uit Haaltert die volgens het parket geen onbekende is voor het gerecht.

“Hij werd al meermaals veroordeeld voor gelijkaardige feiten”, zegt Eva Brantegem, persmagistraat van het parket Oost-Vlaanderen. De inbreker werd onmiddellijk na de feiten voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die moet over zijn verdere aanhouding beslissen.

Te vroeg voor uitsluitsel

Het voertuig van de beschuldigde werd klemgezet en in beslag genomen. Gisteren werd er een uitgebreid sporenonderzoek op uitgevoerd.

De inbreker kan misschien gelinkt worden aan een inbraakpoging de nacht voordien, in het vlakbij gelegen Bon'Ap/Buurtslagers-warenhuis. Daar slaagde(n) de inbreker(s) niet in hun opzet en bleef de schade beperkt tot de braaksporen.

Over de eventuele link tussen beide feiten en ook de inbraak in de woning van de buurtbewoner willen politie en parket niets kwijt.

“De mogelijkheid dat de drie inbraken aan elkaar gelinkt kunnen worden, bestaat, maar het is nog te vroeg om daarover uitsluitsel te geven”, aldus nog Eva Brantegem. “Verder onderzoek moet meer duidelijkheid brengen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio