BOKSEN MEMORIAL FERNAND ROELANDS IN Brugge

Jymma Osei wervelt bij zijn profdebuut

Brugge / Roeselare / Kortrijk -

Geslaagde meeting in Brugge op de socialistische feestdag. De plaatselijke boksclub KingsCobra maakte van de jaarlijkse Memorial Fernand Roelands ook een feest, dat het volgelopen Tempelhof erg kon waarderen. De hoofdkamp werd de volle zes ronden gedomineerd door Meriton Karaxha, maar ook vier van de vijf boksers van de plaatselijk club wonnen.

Jymma Osei, amateur-kampioen van België, debuteerde als prof in het super middengewicht en deed dat met schwung. Zowat driekwart van de aanwezigen moet trouwens voor hem naar de zaal zijn afgezakt, want zowel bij zijn entree als tijdens de kamp waren de aanmoedigingen oorverdovend. Verdiend, want Robert Kertesz (4 kampen, 2 gewonnen) uit Roemenië onderging het meesterschap van de vaardige en hard slaande Osei. In de vierde ronde vond zijn hoek dat het genoeg was geweest.

Ook succes voor Bula Galo Brice (BC Houtland), die de na vier jaar inactiviteit heroptredende Gentenaar Mounir Rkaibi alle hoeken van de ring liet zien, tot die er door zoveel overwicht in de vierde ronde de brui aan gaf.

Sergei Ballegeer naar Spoed

Sergei Ballegeer kwam bij de amateurs langzaam op dreef in een kamp tegen de Brusselaar Abdulhameed. “Mijn opponent bokste omgekeerd en het duurde even alvorens ik kon anticiperen”, vertelt de sympathieke Bruggeling. “Ik heb nooit de gewoonte om vooraf veel over mijn tegenstander te weten te komen. Ik ontdek het liever tijdens de kamp. In de tweede ronde vond ik de oplossing en begon ik goed mee te vechten, maar op een gegeven moment had hij mij vast en in een reactie om mij los te rukken kwamen we in botsing, hoofd tegen hoofd. Mijn oog bloedde hevig, waardoor ik naar Spoed moest en gediskwalificeerd werd. Doodjammer, en nu valt ook mijn volgende kamp later deze maand in Oostende weg.”

“Na een rustperiode wil ik na de zomer verder bouwen aan mijn carrière”, besluit Ballegeer. “Ik boks nog maar drie jaar, vroeger deed ik aan thaiboksen. Op mijn eerste training bij KingsCobra kreeg ik een pak slaag van Jymma Osei, maar ik deed het graag en ben blijven gaan. Net zoals Jymma wil ik graag prof worden. In achttien kampen won ik twaalf keer. Ik verloor er vijf en nu is er dus ook die diskwalificatie, maar een profstatuut is zeker mogelijk.”

UITSLAGENFelix Okunoma (Oostende) wop van Peter Trobel (Wimme)Dorothe Pedromo (BT Hiba) wop van El Boodjaini (Celtic)El Boodjaini (Falcons) wop van Arthur Tiebout (Wimme)Aramkhel Shashad (Cobra) wop van Driss Dehou (Bulls)Jonas Jouck (Cobra) wop van Noori Samiullah (Falcons)Nassim Akrouhi (Falcons) wop van Indy Verschelden (Wimme)Aslam Aidamirov (Cobra) wop van Van Caeyzeele (Team X)Eloomdontere (Asse) wop van George Thibaut (Houtland)Abdulhameed wint wegens blessure van Sergei Ballegeer (Cobra)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio