Tachtig BV’s signeren hun sokken en sturen ze op voor schoolveiling

De school voor buitengewoon onderwijs Egmont & Hoorn houdt zondag een veiling met sokken van bekende BV’s. Foto: foto’s lvh

Gavere -

Zondag 6 mei opent de school voor buitengewoon onderwijs Egmont & Hoorn de deuren voor de tweejaarlijkse Zoete Zondag. Tachtig bekende Vlamingen stuurden hun getekende sokken op om te veilen voor de realisatie van een snoezelruimte.

De Zoete Zondag is een tweejaarlijkse opendeurdag die buurtbewoners uitnodigt in de school om de werking beter te leren kennen. Voor het eerst is er een veiling, die meteen een gigantisch succes werd.

Filmpje op sociale media

“We lanceerden in februari een filmpje in de sociale media met in de hoofdrol één van onze leerlingen die het syndroom van Down heeft om BV’s op te roepen hun kousen te signeren en aan de school te schenken”, vertelt Anneke Paelinck, orthopedagoog bij OV1.

“Kousen zijn een symbool van Wereldsyndroomdag op 21 maart, waarbij wordt opgeroepen om een dag lang twee verschillende kousen te dragen. Wij hebben die actie verdergezet met een oproep om BV-sokken te verzamelen. We hadden toen nog niet durven dromen dat zoveel BV’s het project zouden steunen en op die manier helpen om al onze leerlingen positief in de kijker te zetten. De leerlingen zijn bijzonder enthousiast, zeker als ze hier kousen zien passeren van acteurs uit Familie, Thuis of de Nachtwacht.”

Muziektrilwaterbed

De opbrengst van de veiling gaat naar de inrichting van een snoezelruimte. “In deze ruimte willen we met onder andere een muziek-trilwaterbed een unieke ervaring aan de leerlingen bieden. Door het waterbed heen horen ze niet alleen de muziek, maar voelen ze tevens de warmte van het water en de trillingen die de muziek veroorzaakt. Een waar feest voor de zintuigen en voor vele van onze leerlingen een deugddoende belevenis.”

De Zoete Zondag start opzondag 6 mei tussen 14 en 15 uur, wanneer bezoekers klassen kunnen bezichtigen terwijl leerkrachten paraat staan om alle vragen over de werking te beantwoorden. Daarnaast kan men doorlopend genieten van een drankje en een uitgebreid dessertbuffet met allerhande gebakjes en mousses bereid door vrijwilligers.

Als kers op de taart wordt er omstreeks 16 uur de veiling van kousen gesigneerd door Bekende Vlamingen georganiseerd.

Kom mee bieden

“Momenteel werden al meer dan tachtig kousen van bekende acteurs, actrices, zangers, zangeressen en politici ingezameld. Op de veiling komen onder andere de gesigneerde kousen van James Cooke, Miguel Wiels, Kürt Rogiers, Willy Sommers, Niels Destadsbader, Mathieu van der Poel, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Tom Boonen, Kim Clijsters, Hilde Crevits, Jo Vandeurzen en nog zoveel meer aan bod. Iedereen is welkom om op de kous van zijn of haar idool te komen bieden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio