Jaarmarktcross Niel maakt herintrede in DVV Verzekeringen Trofee, Ronse wordt Brico Cross

Jaarmarktcross Niel maakt herintrede in DVV Verzekeringen Trofee, Ronse wordt Brico Cross

Foto: Photo News

Niel -

De Soudal Jaarmarktcross van Niel maakt zijn comeback in de DVV Verzekeringen Trofee. De klassieker uit Niel wordt op 10 november de tweede cross op de kalender van het regelmatigheidscriterium. De cross van Ronse verdwijnt uit het regelmatigheidscriterium en vindt onderdak bij de Brico Crossen.

De Koppenbergcross (1/11) in Oudenaarde wordt de eerste afspraak van de DVV Verzekeringen Trofee. De organisatie grijpt zo terug naar een oude succesformule. De volledige kalender van de DVV Verzekeringen Trofee wordt later bekendgemaakt.

Tom De Vries, burgemeester van Niel, is alvast in de wolken met de terugkeer van de Jaarmarktcross in de DVV Verzekeringen Trofee. “Dit is heel goed nieuws voor ons. We zijn 1 van de oudste crossen van België. We voelden ons bijzonder goed onder de vleugels van de Soudal Classics, maar het doet goed om terug in een klassement opgenomen te worden en tussen de andere grote crossen te staan. De Jaarmarkcross zal zeker niet uit de toon vallen. Ik wil organisator Golazo dan ook bedanken voor deze kans. Dit is het resultaat van een uitstekende én vruchtbare samenwerking”, aldus De Vries.

Hotondcross in Ronse van DVV Verzekeringen Trofee naar Brico Cross

De Hotondcross in Ronse, bij het veldritpubliek ook gekend als de GP Mario De Clercq, verhuist volgende winter naar de Brico Crossen. Organisator Vzw Ronse Koerst gaat daarvoor een samenwerking aan met eventorganisator SportIDee, die onder meer ook al de Koppenbergcross onder zijn hoede heeft.

De GP Mario De Clercq zag het levenslicht in 2008. Vanaf de 10de editie (7 oktober 2018) zal organisator Vzw Ronse Koerst samenwerken met SportIDee. “In die voorbije tien jaar is moeder natuur ons niet altijd goedgezind geweest”, lacht voorzitter Luc Van den Abeele. “Het zorgde voor een aantal legendarische edities, maar ondanks de soms barre weersomstandigheden zijn we er toch altijd in geslaagd een budgettair gezonde cross op poten te zetten. Maar er komt steeds meer kijken bij het organiseren van een topevent. En ook al doen we dat met ons kleine bestuur nog altijd met volle goesting, toch voelden we dat er wat extra commerciële - en communicatiemogelijkheden onbenut bleven. We geloven dat SportIDee ons daarbij kan helpen. Al is de Hotondcross al een monument in het veldrijden, samen met hen kunnen we het nóg groter maken.”

SportIDee van zijn kant heeft met de Koppenbergcross al een belangrijke veldritorganisatie in de Vlaamse Ardennen. “En dit seizoen komt daar ook de tweede editie van de cross in Geraardsbergen bij”, vertelt manager Chris Mannaerts. “Door het bundelen ervan zien we toch wel een aantal aanvullende commerciële mogelijkheden in deze prachtige wielerminnende regio.”

De Hotondcross wordt volgende winter de zevende Brico Cross.”De zes andere -allemaal op VTM- konden de afgelopen twee seizoenen uitstekende kijkcijfers voorleggen. Dan zijn we niet weinig blij met een extra kijkcijfertopper als de Hotondcross. Weinig crossen deden vorig jaar beter wat kijkcijfers betreft.” Ook in het nieuwe seizoen zullen alle Brico Crossen live op VTM worden uitgezonden.

De voorlopige kalender van de Brico Crossen:

16 september: BRICO CROSS Geraardsbergen

6 oktober: BRICO CROSS Meulebeke

7 oktober: BRICO CROSS Ronse

13 oktober: BRICO CROSS Lokeren (eenmalig ter vervanging van Kruibeke, dat dit jaar het BK organiseert)

29 december: BRICO CROSS Bredene

6 februari: BRICO CROSS Maldegem

17 februari: BRICO CROSS Hulst (Ned)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.