Bekijk hier de allereerste beelden

Lijkt nieuwe Vlaamse reeks van Tom Lenaerts op heisa rond Bart De Pauw? Gevallen tv-ster probeert leven weer op de rails te krijgen

De openbare omroep heeft de eerste beelden van de nieuwe, tiendelige reeks van televisiemaker Tom Lenaerts en schrijver Paul Baeten Gronda vrijgegeven. FilmFest Gent zal in première de eerste twee afleveringen uitzenden van de serie ‘Over water’. Dei gaat over een gevallen televisiester, die zijn leven weer wil opnemen. Een verwijzing naar Bart De Pauw, zo zou je denken, maar niets is minder waar.

Wie denkt aan Tom Lenaerts, hoort ook de naam Bart De Pauw in zijn of haar achterhoofd. Maar deze nieuwe Vlaamse reeks heeft niets te maken met de bekende Vlaming, al lijkt het hoofdpersonage wat gelijkenissen te vertonen met Bart De Pauw na de klachten over grensoverschrijdend gedrag. De productie van ‘Over Water’ ging lang voor de klachten van start en het plot neemt een heel andere wending.

Spannende premisse

‘Over water’ vertelt het verhaal van een voormalige tv-ster, gespeeld door Tom Dewispelaere, die van zijn vrouw (Natali Broods) en hun twee kinderen een allerlaatste kans krijgt om zijn leven weer op de rails te krijgen. Na een verblijf in de ontwenningskliniek gaat de man met vernieuwde moed aan de slag bij het familiale expeditiebedrijf van zijn schoonvader.’

Het hoofdpersonage heeft niets te maken met grensoverschrijdend gedrag, maar vecht in de reeks tegen zijn oude demonen en tegen nieuwe verleidingen, maar komt al snel in het circuit terecht van de gevaarlijkste maar ook lucratiefste handel aan de dokken in de Antwerpse haven: cocaïne.

Primeurs

De eerste trailer bevat nog een opvallende andere primeur: het filmpje bevat een preview van de nieuwste single van jonge muzikale sensatie Tamino, die morgen gelanceerd wordt.

‘Over water’ zal in het najaar te zien zijn op Eén, en de internationale trailer werd vandaag tijdens het Franse televisiefestival ‘Séries Mania’ voorgesteld. De serie is ook de allereerste titel van 45ste editie van Film Fest Gent. Het festival zal de eerste twee afleveringen van de Eén-reeks vertonen in de sectie ‘Serial Madness’.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees