Organisatoren van Bierfeesten zijn er gerust in: komst van Boef houdt publiek niet weg

Organisatoren van Bierfeesten zijn er gerust in: komst van Boef houdt publiek niet weg

De chirojongens werken zich uit de naad op het festivaldomein van de Weerdse Bierfeesten. Foto: pvw

Zemst / Weerde -

Op 4 en 5 mei zijn bier en muziek al voor de 35e keer de hoofdingrediënten van de Weerdse Bierfeesten. De organisatie lag wel een tijdje onder vuur omdat Boef op affiche prijkte. Maar dat heeft geen invloed gehad op de ticketverkoop.

De organisatie van de Weerdse Bierfeesten is dezer dagen druk in de weer aan de festivalsite langs de Ketelveldweg in Weerde. De festivalsite wordt afgelijnd, de feesttent wordt recht gezet, de vaten aangeleverd en de luidsprekers aangesloten.

Op 4 mei starten de festiviteiten met een kindernamiddag, spaghettislag en kinderfuif, met een optreden van Laurens Raveel, ex-Buurman (VTM ‘The Band'). Om 20 uur volgt de traditionele biernacht. Coverband Magnet warmt de tent op voor Cookies and Cream en daarna speelt het Mechelse dj-trio Radio Botanique. Tussendoor kan je kiezen uit een bierkaart met 25 speciaalbieren.

Woodie Smalls

Zaterdag 5 mei is de festivaldag van de Weerdse Bierfeesten. Vanaf 18 uur staan er op de Mainstage en de Outdoor DJ Stage heel wat optredens geprogrammeerd. Woodie Smalls, een van de grootste Belgische hiphoptalenten, staat er op de planken, naast het rockende Sons, winnaars van ‘De Nieuwe Lichting’.

Aan de Outdoor DJ Stage scharen Skyve feat. Eva De Roo, DJ F.R.AN.K. en Yves Deruyter zich achter de draaiknoppen. Tot slot komt ook en de Nederlandse rapper Boef zijn nieuw album voorstellen.

De komst van die laatste zorgde enkele maanden geleden voor heel wat commotie. Boef had zich de woede van Nederland en Vlaanderen op de hals gehaald met enkele vrouwonvriendelijke uitspraken. De gecontesteerde rapper bood zijn excuses aan, voldoende voor de organisatie om de jonge Nederlander een tweede kans te geven. Heel wat festivalgangers waren het daar niet mee eens en lieten weten deze editie van de Weerdse Bierfeesten aan zich te laten voorbijgaan.

Alcoholpreventie

Maar zeker evenveel bezoekers steunden de chirojongens in hun beslissing. “Kort na de bekendmaking is er inderdaad heel wat commotie geweest”, zegt Stijn Bauters van de organisatie. “Maar die storm is ook snel weer gaan liggen en heeft geen invloed gehad op de ticketverkoop. De jeugd waarop wij zaterdag focussen maakte hier minder drama rond . Het succes van de Bierfeesten zal eerder van het weer afhangen, dan van Boef.”

Zoals de vorige jaren geldt het toegangssysteem ‘binnen = binnen’. Dat werd in het kader van alcoholpreventie, de veiligheid en de beperking van de overlast in samenspraak met de ordediensten en het gemeentebestuur van Zemst beslist. Er is ook opnieuw een drankperimeter opgezet rond het festivalterrein. Rugzakken worden aan de ingang gecontroleerd. De organisatie vraagt zo weinig mogelijk grote tassen mee te brengen.

www.weerdsebierfeesten.be

INFO

Meer info via www.weerdsebierfeesten.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio