SportIDee wil Hotondcross naar hoger niveau tillen en mikt op 10.000 toeschouwers

SportIDee wil Hotondcross naar hoger niveau tillen en mikt op 10.000 toeschouwers

De Hotondcross, binnenkort wellicht Brico Cross, heeft een van de mooiste parcoursen. Foto: pma

Kluisbergen / Ronse -

De Hotondcross of GP Mario De Clercq maakt vanaf nu deel uit van de Brico Cross. Chris Mannaerts van SportIDee, die eerder de Koppenbergcross overnam, neemt de wedstrijd onder zijn vleugels.

Op 7 oktober wordt in de Hotond­arena de Brico Cross betwist. De Hotondcross of GP Mario De Clercq was een organisatie van Ronse Koerst. SportIDee van Chris Mannaerts neemt de wedstrijd over.

“We blijven samenwerken met Ronse Koerst voor de organisatie”, zegt Chris. “Lokale verankering is belangrijk. Zonder hen gaat het niet. Voor de toeschouwers zal er weinig veranderen. De toppers starten ook in de Brico Cross. Er is wel geen klassement, maar die klassementen zijn minder belangrijk geworden. Toeschouwers liggen daar niet wakker van en de renners rijden hun eigen programma. Wij zijn elke dag bezig met de crossen en we gaan onze expertise inzetten om de Hotondcross naar een nog hoger niveau te tillen.”

“De wedstrijd zal ook live op tv te zien zijn. Op VTM, dat is een open net. Dat is ook belangrijk”, zegt Mannaerts. Mario De Clercq zal bij de organisatie betrokken blijven, de naam zal waarschijnlijk gewoon Brico Cross worden. Daar moet ik nog even over nadenken.”

“De Koppenbergcross hebben we vorig jaar overgenomen”, vervolgt Mannaerts. “Zo hebben we met onze organisatie twee topcrossen in de Vlaamse Ardennen. Ook Geraardsbergen organiseren we in september. Door deze bundelen zien we toch wel een aantal aanvullende commerciële mogelijkheden in deze prachtige, wielerminnende regio.”

De Hotondcross is een wedstrijd die een van de mooiste parcoursen, zoniet het mooiste parcours, van het jaar heeft. Als toeschouwer zie je er 80 procent van de omloop. Toch had de wedstrijd te weinig toeschouwers. “Daarom dat we samenwerken met SportIDee”, zegt Marnic De Roo van Ronse Koerst. “In de voorbije tien jaar is moeder natuur ons niet altijd goedgezind geweest. Dat bezorgde ons een aantal legendarische edities, maar ondanks de soms barre weersomstandigheden zijn we er toch altijd in geslaagd een budgettair gezonde cross op poten te zetten. We hebben een klein bestuur dat zich nog met volle goesting inzet, maar we voelden dat er commerciële- en communicatiemogelijkheden onbenut bleven. We geloven dat SportIDee ons daarbij kan helpen. We mikken al jaren op tienduizend toeschouwers. We gaan er alles aan doen om dat aantal nu te halen.”

De Brico Cross in de Kluisbergense Hotondarena wordt dit jaar gereden op 7 oktober.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio