Oproep parket na kidnapping van Katrien De Vuyst en haar twee kinderen in december 2017

Drie verdachten voor tigerkidnapping moeder met kinderen

Dader 1 (zie beschrijvingen in tekst). Foto: if

Brussel / Haaltert / Herzele -

Het parket van Oudenaarde wil de medewerking van het publiek bij de opsporing van drie verdachten van een tigerkidnapping op 16 december vorig jaar in Herzele. Katrien De Vuyst werd toen met haar twee kinderen in de Rosalie Daemstraat gegijzeld en verplicht om de kidnapper mee te voeren naar Molenbeek.

Op zaterdag 16 december omstreeks17 uur kwam De Vuyst met haar twee kinderen van zes en zeven jaar thuis na een bezoek aan de kapper.Nadat Katrien De Vuyst via de achterdeur binnenkwam stond ze in de woonkamer oog in oog met een man die gewapend was met een handvuurwapen. Op de bewakingsbeelden was later te zien dat op dat ogenblik twee kompanen wegvluchtten via de voordeur in de richting van de Kouterveldlaan. De betrapte inbreker bedreigde de vrouw en eiste geld. Mevrouw De Vuyst gaf tien euro uit haar portefeuille, maar dat was niet voldoende. Ze werd gedwongen naar boven te gaan waar ze de overvaller nog een som geld overhandigde. Hij eiste ook haar twee ringen.

Vervolgens dwong de inbreker de vrouw en haar kinderen plaats te nemen in haar wagen en eiste hij hem weg te brengen naar Brussel West. Het slachtoffer was emotioneel en zei dat ze de weg niet kende. Ze stelde voor om de man naar het Sint-Pietersstation te brengen, waarmee hij instemde.

Geld afhalen aan automaat

Kort daarna veranderde de kidnapper van gedacht en eiste hij om hem om via Ninove naar Molenkeek te rijden.In Haaltert werd de vrouw gedwongen geld af te halen aan een bankautomaat. De gijzelnemer bleef intussen bij de kinderen in de wagen zitten. Nadien reden ze richting Brussel via Koekelberg. Toen de wagen In de Brusselse Koninginnelaan even moest stoppen in het verkeer, stapte de dader plots uit en verdween.

“Pas toen heb ik mijn man (Michael Ampe) kunnen bellen. Die heeft meteen de hulpdiensten verwittigd,” zegt Katrien die met haar twee doodsbange kinderen in de auto bleef zitten.

Drie verdachten

“Na onderzoek hebben we een beschrijving kunnen maken van de drie verdachten,” zegt Eva Brantegem van het parket. “Verdachte nummer één is een man van vermoedelijk 18-25 jaar. Hij heeft een rond gezicht en droeg een blauwe rugzak van het type Nike. Hij droeg een grijze trui met kap en daarover een grijze jas met kap en een blauwe trainingsbroek met wit embleem op de rechter zak, donkere sportschoenen met een wit opschrift. De tweede verdachte droeg een schoudertas met riem. Hij heeft donkere, doorlopende wenkbrauwen en droeg een blauwe jas met kap, een dito trainingsbroek met witte strepen en zwarte sportschoenen. De derde verdachte, de gijzelnemer, is eveneens een man van 18-25 jaar oud en heeft hoekige kaaklijnen. Hij was gekleed in een zwarte jas met kap, een zwarte broek met aansluitende boord onderaan en bordeaux-kleurige schoenen. Hij had op dat ogenblik witte oortjes in. De drie verdachten zijn van vreemde origine en komen vermoedelijk uit het Brusselse.

INFO

INFOWie informatie meent te hebben die tot een doorbraak kan leiden, kan dat melden ophet gratis nummer 0800-30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio