Puppy Luca leeft amper week na aankomst: “Uit de kennel vol ziektes en ontstekingen”

De kleine Lucca overleed acht dagen na zijn aankomst in het gezin van Mario Rottiers. Foto: jvdv

Rijkevorsel / Waasmunster -

Na amper acht dagen moesten Mario Rottiers en zijn gezin uit Sombeke afscheid nemen van hun hondje Lucca. “De puppy bracht uit de kennel in Rijkevorsel een handvol ziektes en ontstekingen mee en is na meerdere behandelingen gestorven”, aldus Mario.

Volgens de man is zijn gezin het slachtoffer geworden van broodfokkerij. “We willen dergelijke verachtelijke praktijken aan de kaak stellen.”“We kwamen thuis met Lucca en na enkele uren begon ze te hoesten en te niezen. We raadpleegden de dierenarts en die stelde duidelijk dat het hondje veel jonger was dan op het paspoort was aangegeven. Bovendien bleek dat Lucca kennelhoest, een oorontsteking en maag-darmparasiet Giardia had.”

“Na vijf dierenartsbezoeken en twee opnames in de couveuse is ze uiteindelijk in shock gegaan en gestorven. We zijn blijkbaar het slachtoffer geworden van broodfokkerij. Lucca bleek afkomstig te zijn uit Slowakije. Ze is hoogstwaarschijnlijk veel te jong onttrokken aan de moeder. Onze enige troost is dat Lucca in haar jonge leven gedurende een week veel liefde en zorg heeft gekregen bij ons.”Mario is vastbesloten om het hier niet bij te laten en zegt juridische stappen te zullen zetten.

“Er kan altijd iets misgaan”

Dirk Verhoeven van de kennel Pups en Zo uit Rijkevorsel betreurt de heisa rond de overleden puppy. “Het hondje is hier gezond vertrokken”, stelt hij.“Het laatste wat wij willen, is dat een puppy zo jong sterft. Er kan natuurlijk altijd iets misgaan. Waarom sterven twee gezonde wielrenners plots? Ik beschouw ons als een van de koplopers in België inzake het opvolgen van dierenwelzijn en alle regelgevingen.”

“We hebben de familie uit Sombeke aangespoord om een van onze dierenartsen in Beveren te raadplegen, op onze kosten. Dat heeft ze niet gedaan”, aldus Verhoeven.

“We geven voor onze hondjes altijd garanties en een goede service na de verkoop. Dat de puppy uit Slowakije kwam? Inderdaad, we werken al jaren in een goede vertrouwensrelatie samen met buitenlandse kwekers. We betreuren de aantijgingen en het besmeuren van ons imago.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees