Genk on stage gaat retro met nieuw podium

Genk on stage gaat retro met nieuw podium

Archief. Foto: tom palmaers

Genk -

Het gratis stadsfestival Genk on stage pakt vandaag uit met een hele resem nieuwe namen én een nieuw podium: Retro Genck.

Op de Fruit Stage, het podium op de Fruitmarkt, worden de Nederlands Limburgse popband Rowwen Hèze en coverband Domino als headliners aan de line-up toegevoegd. Daarmee is de volledige line-up van het podium bekend. Eerder werd al aangekondigd dat Gaye Su Akyol, de partyband Fons en die van ons, de tributeband Vaja Kon Dioz, de Genkse band Dumont en ska-band The MoodCollector ook zullen optreden.

Factor J

Ook voor het jongerenpodium Factor J geeft het festival heel wat namen prijs. Vrijdag 22 juni is de Belgisch-Italiaanse dance producer Aeroplane de headliner. Hij krijgt die avond gezelschap van de Nederlandse dj Mason, bekend van ‘Exceeder’ en DJ Mania-winnaar Timmerman. De glamrockband The Van Jets staat op zaterdag 23 juni als headliner op Factor J. Net daarvoor mag de Landense funkprins DELV!S het festival op zijn grondvesten doen daveren.

Het waanzinnig gekke Duitse – of Belgische? – elektropoptrio Gestapo Knallmuzik en Limburgse Kasablanka vullen de affiche van Factor J zaterdag verder aan.

Retro Genck

Een grote nieuwigheid dit jaar is het nieuwe, negende podium Retro Genck. Het plein voor de Sint-Martinuskerk zal helemaal omgetoverd worden in de fifties. “Het retro plaatje zal kloppen: dj’s, live bands, dansinitiaties, randanimatie, foodtrucks en een vintage markt. En dat alles in de fifties-stijl. Retro Genck is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van Genk on stage”, aldus schepen van Evenementen Lotte Trippaers.

Met het podium wil JCI Genk, de vereniging van jonge Genkse ondernemers die in 1982 initiatiefnemer was van de voorloper van Genk on stage, haar 45-jarig bestaan vieren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S