Café Container wordt pop-upzomerbar in augustus

Schol! Zo gezellig kan een zeecontainer zijn. Foto: mu

Zandhoven - Zandhoven krijgt een eigen zomerbar. Bezoekers van de avondmarkt kunnen vandaag in primeur kennismaken met Café Container, dat de vier weekends van augustus open zal zijn in de voormalige tuin van Huis Valckx in de Voetbalstraat.

Café Container is een initiatief van zeven jongelui uit Zandhoven tussen 24 en 27 jaar, die allemaal geëngageerd zijn (geweest) in verschillende jeugdbewegingen of in het bestuur van jeugdhuis 't Licht. Het gaat om Evert en Kasper Lynen, Ruben Struyf, Ben en Hans Soetemans, Robin Geentjens en Jan Possemiers. Hans Soetemans was zes jaar geleden nog de jongste schepen van Vlaanderen bij zijn verkiezing voor CD&V en heeft als schepen van onder meer Jeugd een vinger aan de pols.

“In augustus zaten we met vrienden op een terras. We waren het er allemaal over eens dat Zandhoven in de zomer extra beleving kon gebruiken en er ruimte was voor nieuwe evenementen. In de winter hebben we daarom een gele zeecontainer gekocht die we verbouwd hebben tot de pop-upzomerbar Café Container.”

De initiatiefnemers stichtten hiervoor speciaal de vzw DubbelTwee-Vier-Nul, een verwijzing naar de postcode van Zandhoven. “De opbrengst van Café Container gaat naar sociale doelen binnen Groot-Zandhoven, die nog bepaald moeten worden. Mensen mogen ons vrijdag op de avondmarkt zeker nog suggesties doen”, zegt Hans.

Café Container zal in augustus elke vrijdag vanaf 17u, elke zaterdag vanaf 12u en elke zondag vanaf 11u open zijn in de voormalige tuin van Huis Valckx aan het voetbalveld. Op 3 augustus is de openingsavond gepland.

Het initiatief heeft niets te maken met de veranderingen die op til zijn bij jeugdhuis 't Licht. “Zeker niet, de openingsuren tonen aan dat wij ook op jonge gezinnen of passerende wielertoeristen mikken. Wij zitten gewoon nog met een groot ei dat wij kwijt willen en plannen toffe evenementjes zoals comedy en optredens.”

De zomerbar Schoten Bad stopt dan weer door een tekort aan vrijwilligers. “Maar wij hebben al zeker genoeg vrijwilligers om augustus rond te maken”, zegt Hans Soetemans.

Facebookpagina 'Café Container'

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio