Mama

Zo geef je de poppen van je kinderen een tweede leven

Zo geef je de poppen van je kinderen een tweede leven

Foto: Shutterstock

Hebben de barbiepoppen van je kroost hun beste tijd gehad, dan hoef je ze daarom nog niet weg te gooien. Met een paar simpele trucjes uit het filmpje van lifestylesite Bright Side, krik je hun looks weer op en voorzie je hen - afhankelijk van je handigheid - van hippe accessoires.

Nieuw haar

Is het haar van de poppen helemaal samengeklit en kan er geen kam meer door: afknippen maar. In het hoofd van de pop zitten allemaal gaatjes waarin je met wol (en een portie geduld) nieuwe lokken kunt naaien. Tip: trek de naald door de open nek met een tangetje, dan gaat het sneller. Is het haar van de pop nog oké, maar wil je een ander kapsel? Rol haar lokken op met chenilledraad en dompel onder in warm water. Laat helemaal droog worden en haal de draadjes er nu weer uit. Barbie heeft nu glamoureuze krullen.

Funky kleurtje

Mag het haar van de poppen een opfrisbeurt krijgen? Met een beetje water en vloeibare kleurstof erin in een tint naar keuze kom je al een heel eind. Dompel het haar van de Barbie onder in het mengsel, laat drogen en klaar.

Fris gezicht

De allerkleinsten durven een pop weleens bekladden met stiften. Hun gekrabbel krijg je er vlot af met tandpasta. Smeer uit op de te behandelen zone en wrijf al het vuil eraf met een wattenschijfje.

Nieuwe accessoires

Een leuk nieuw accessoire maken voor de poppen? Knip de bodem van een shampoofles of andere fles eraf en prik er bovenaan vier gaatjes (twee aan elke zijde) door. Haal er een veter of stuk trouw doorheen en je krijgt een hippe handtas. Leuk om een galajurk te maken: knip de dop van een plastic waterfles. Snijd de fles vervolgens doormidden. Houd het bovenste deel en trek er een kous op overschot over waarvan je de voorkant hebt afgeknipt. Dit wordt een jurk voor de pop. Nu gewoon nog een bijpassend lintje rond haar middel en ze kan dansen met haar Ken.

Ligzetel

Nog een beetje karton op overschot? En ook wat metaaldraad in de buurt? Dan kun je een ligstoel maken in poppenformaat. Knip een rechthoek uit het karton. Steek een metaaldraad tussen de verschillende lagen van het karton - zo kan je de stoel al buigen. Plooi nu twee extra metaaldraden in een driehoek en buig de uiteinden in een hoek. Schuif ook deze tussen de lagen van het karton, in de buurt van het hoofdeinde, en de ligstoel is klaar. Voor de extra behendige mensen: met metaaldraad maak je ook een zonnebril voor de pop.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees