Grote verkeershinder op Antwerpse snelwegen na ongevallen

Grote verkeershinder op Antwerpse snelwegen na ongevallen

Themabeeld. Foto: rr

Hoogstraten -

Door een ongeval net over de grensovergang in Nederland was de E19 richting Breda vrijdagmiddag lange tijd afgesloten in Meer (Hoogstraten). In de file die door het ongeval ontstond, vond een tweede aanrijding plaats ter hoogte van Loenhout. Pas om 18u vrijdagavond werd de snelweg vrijgegeven. Ook op de A12 richting Nederland was er lang hinder door een ongeval in Bergen-op-Zoom.

Bij hinder op de E19 raadt het Vlaams Verkeerscentrum normaal aan om via de A12 naar Nederland te rijden. Maar ook op die snelweg gebeurde vrijdag een ongeval ter hoogte van Bergen-op-Zoom, richting Nederland, waardoor nog maar één rijstrook vrij is. Er was geen waardig alternatief, dus zat er voor veel automobilisten niets anders op dan lang aan te schuiven richting Nederland.

Door een ongeval tussen drie vrachtwagens en een bestelwagen op de E19 ter hoogte van Loenhout was daar sinds iets na 15.30 uur ook de weg versperd. Sinds iets voor 17 uur is de weg daar opnieuw vrijgemaakt.

Volgens de Nederlandse lokale nieuwszender Omroep Brabant botste bij het ongeval in Nederland een bestelbus op een vrachtwagen op de A16, de in Nederland gebruikelijke naam voor de E19, bij knooppunt Galder. Twee inzittenden van het bestelbusje zouden gewond zijn geraakt. De vrachtwagen vervoerde melk en liep een lek op door de botsing. Het knooppunt bleef dicht tot 18 uur.

Naast de verschillende ongevallen was het vrijdag sowieso druk richting Nederland omdat de Meivakantie er voor onze Noorderburen op zit.

 

 

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees