Vakantie

Deze vervelende gewoonte ergert passagiers het meest in een vliegtuig

Deze vervelende gewoonte ergert passagiers het meest in een vliegtuig
Met honderden opeengepakt zitten in het vliegtuig leidt soms tot ongunstige reisomstandigheden. Maar er is één ding is waarmee je jouw medepassagiers oneindig op de zenuwen werkt: schoppen tegen hun zetel. Dat blijkt uit een rondvraag van reissite Expedia.

Zoals elk jaar peilt de site naar de grootste ergernissen van hun reizigers. Dit jaar wijzen de resultaten van de zogenaamde ‘Airplane and Hotel Etiquette Study’ uit dat vliegtuigpassagiers het hatelijk vinden als hun zitje ongevraagd beweegt (51 procent). Maar er is nog een ding dat je beter niet doet: je kousen uittrekken. Ruim 90 procent van de bevraagden vindt het frustrerend als mensen het zich makkelijk maken en hun kousen uittrekken, met eventuele hinderlijke geurtjes tot gevolg.

Ben jij iemand die graag blootsvoets vliegt, dan is het dus heel waarschijnlijk dat je een bron van ergernis bent voor je medemens. Ook passagiers met ‘storende’ lichaamsgeurtjes maken zich niet populair. De top drie van meest vervelende passagiers wordt afgesloten met ouders die hun kinderen niet in bedwang kunnen houden (39 procent).

De site polste ook naar wat vakantiegangers vervelend vinden op hotel. In die lijst staan mensen die niet op hun kinderen letten op de eerste plaats met 45 procent ven de stemmen. Zij worden op de voet gevolgd (41 procent) door vakantiegangers die een feestje bouwen in hun kamer of luidruchtig zijn op de gang.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees