Tesla-topman Elon Musk hekelt “domme vragen” van analisten: “Ik ga eraan kapot”

Elon Musk, topman van de Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla, heeft zich vrijdag verdedigd na zijn uitschuivers tijdens een conference call woensdag met analisten, die ervoor gezorgd hebben dat het aandeel Tesla een duik nam.

Musk had woensdag eerst een analist onderbroken, die vragen wilde stellen over de kapitaalinvesteringen. “Volgende, volgende, langdradige saaie vragen zijn niet cool”, aldus de 46-jarige Tesla-topman. En toen een andere analist vervolgens informeerde naar de productieproblemen rond het nieuwe Model 3, antwoordde Musk: “deze vragen zijn zo droog, ik ga eraan kapot.”

Musk verdedigt zich nu dat analisten met die vragen hun slechte beoordelingen over het aandeel wilden rechtvaardigen. De vraag naar de kapitaalinvesteringen was “dom”, aldus Musk vrijdag op Twitter, “omdat die al beantwoord werd bij de publicatie van de kwartaalcijfers.”

De uitschuivers van Musk tijdens de telefoonconferentie waren nochtans ongezien voor een bedrijfsleider. Het aandeel zakte op de beurs, waardoor Tesla enkele miljarden dollar minder waard is.

Tesla-topman Elon Musk hekelt “domme vragen” van analisten: “Ik ga eraan kapot”
Foto: REUTERS
Corrigeer

NIEUWS