Ritwinnaar Dumoulin alweer goed voor enkele fijne statistieken

Ritwinnaar Dumoulin alweer goed voor enkele fijne statistieken

Foto: EPA-EFE

Tom Dumoulin won de eerste etappe van de Ronde van Italië en staat morgen in Haifa in het roze aan de start van de eerste rit in lijn op Israëlische bodem. En daarmee realiseerde de Nederlander alweer enkele markante feiten.

Paolo Savoldelli won in 2005 de Ronde van Italië. Een jaar later was de Italiaan de beste in de proloog van de Giro. Tom Dumoulin is de eerste renner sinds Savoldelli die back to back het roze mag dragen. Bovendien won Dumoulin vanmiddag voor de vierde keer een etappe in de Giro. In 2016 won hij de proloog van de Giro in Apeldoorn, vorig seizoen was hij goed voor een ritzege in Oropa en was hij de beste in de tijdrit naar Montefalco. Met zijn vierde zege doet Dumoulin even goed als Jean-Paul Van Poppel die in 1986 en in 1989 telkens twee ritzeges boekte.

laden.....
Ter vergelijking: Eddy Merckx won 25 Giro-ritten, Roger De Vlaeminck klokte af op 22 overwinningen. Absoluut recordhouder is Mario Cipollini. De flamboyante Italiaan mocht in totaal 42 keer het zegegebaar maken.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.