Jonge Vlaamse (25) plant naaldhak in hoofd van man die haar dik noemt: "Ze vecht al haar hele leven tegen pesters"

Jonge Vlaamse (25) plant naaldhak in hoofd van man die haar dik noemt: "Ze vecht al haar hele leven tegen pesters"

Samengesteld themabeeld Foto: Shutterstock, Google Maps

Ieper / Zomergem -

Op de parking van dancing Kokorico in Zomergem plantte een 25-jarige vrouw uit Ieper in april 2016 haar naaldhak in het achterhoofd van een jongeman die haar herhaaldelijk dik noemde. De jonge vrouw moet zich nu voor de rechter verantwoorden.

In de vroege uurtjes van 17 april 2016 wachtte de Ieperse vrouw samen met een vriendin op de parking van de Zomergemse dancing op een taxi. “De twee dames hadden stevig gefeest, en na vijf uur dansen op naaldhakken gingen hun schoenen uit”, zei de advocaat van de vrouw gisteren.

Het duo werd op de parking door drie jonge mannen aangesproken, maar een herhaaldelijke “Eej dikke!” kon de 25-jarige Ieperse niet verkroppen. Ze plantte een van haar naaldhakken in het achterhoofd van de jongeman, met een hersenschudding en een gapende wonde tot gevolg. “Uiteraard had mijn cliënte niet zo mogen reageren”, zo pleitte haar advocaat voor de rechter. “Maar u moet de context zien: mijn cliënte is erfelijk belast met zwaarlijvigheid. Ze vecht haar hele leven al tegen pesters en tegen overgewicht. De uitspraken van die man maakten haar kapot.”

Volgens de advocaat van de jongeman die de naaldhak in zijn hoofd kreeg, was er geen enkele aanleiding voor de aanval. “Dat klopt niet”, aldus zijn tegenstrever. “Zonder die scheldpartij zou mijn cliënte nooit uitgehaald hebben.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees