Adembenemend uitzicht tijdens Open Wervendag

Adembenemend uitzicht tijdens Open Wervendag

Afdalen kan met een ‘death ride’. Foto: fmr

Izegem / Roeselare -

Tijdens de Open Wervendag van morgen zondag, een initiatief van de Confederatie Bouw, kun je de kantoortoren van Skyline Communications in Izegem bezoeken. De bouwplaats is uitzonderlijk te bezoeken.

Het bedrijf Skyline Communications in de Ambachtenstraat neemt deel aan de Open Wervendag. Zondag zul je er echt de skyline kunnen bewonderen. “In samenwerking met ruwbouwaannemer Vuylsteke-Eiffage wordt de werf van Skyline Park, de vijftig meter hoge nieuwe kantoortoren langs de E403 in Izegem, uitzonderlijk opengesteld voor het publiek”, zegt Lode Ketelair van Skyline Communications.

“Blikvangers worden het fantastische uitzicht op de ruime regio en een unieke death ride vanop veertig meter hoog.” Voor dit onderdeel wordt een organisator van outdoor activiteiten ingeschakeld.

Het nieuwe gebouw is van de hand van het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Met zijn twaalf bouwlagen is het nu al een visueel herkenningspunt voor de omgeving geworden. Morgen zondag zijn er tussen 10 en 17 uur rondleidingen door de kantoortoren.

“Via allerlei didactisch materiaal zullen we de bezoekers op een toegankelijke manier uitleggen wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een dergelijke toren”, zegt Karel Derammelaere, projectleider bij Vuylsteke-Eiffage. Kinderen kunnen dan weer een kijkje nemen in de stuurcabine van een mobiele kraan. En wie liever niet de hoogte in gaat, kan het torenhoge gebouw ook rustig van beneden af bewonderen met een drankje.

Alle werven die te bezoeken zijn vind je op www.openwervendag.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio