N-VA hekelt ontbreken businessplan van parking van 22 miljoen

Leuven -

Lijsttrekker Lorin Parys van N-VA Leuven snapt niet dat het stadsbestuur nog geen businessplan heeft voor een parking die zo’n 22 miljoen zal kosten.

Parys kreeg recent een antwoord onder ogen van de stadssecretaris op een vraag om in het kader van openbaarheid van bestuur, het businessplan voor de Bruulparking te mogen ontvangen. Op die aanvraag reageerde de stadssecretaris dat er nog geen inschatting is gemaakt van een tariefplan, verwachte operationele kosten, bezettingsgraad en dergelijke.

“Onbegrijpelijk” vs. “geen probleem”

“Onbegrijpelijk”, zegt Parys. “Over het nut van die Bruulparking kan je minstens een aantal vragen stellen. Maar dat SP.A en CD&V een parking plannen van 22 miljoen euro en daar nog geen businessplan voor maakten? Dat is gewoon niet ernstig.”

Volgens schepen Carl Devlies (CD&V) is het ontbreken van zo’n plan geen probleem. “Een businessplan is gewoon niet aan de orde momenteel”, zegt hij.

“Het dossier ligt nog bij de Raad van Vergunningsbetwistingen. We moeten toch nog niet met tarieven en mogelijke winstmarges bezig zijn, als we nog niet eens de vergunning hebben? Daarnaast is winst maken met die parking absoluut niet onze bedoeling. Een businessplan is dus totaal overbodig.”

Van gedacht veranderen

Volgens Devlies valt over de noodzaak van de Bruulparking niet te twijfelen. “Dat weten we door de enorme parkeerdruk in de benedenstad”, aldus Devlies. Hij vraagt wel dat N-VA van haar kant eens duidelijkheid schept of ze nu voor of tegen de Bruulparking zijn. “Ze veranderen iedere maand van gedacht.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio