Vakantie

Hotelexpert onthult de vuile reden waarom je dat gratis paar slippers maar beter gebruikt

Hotelexpert onthult de vuile reden waarom je dat gratis paar slippers maar beter gebruikt

Foto: Shutterstock

Ze zijn wit, passen nooit perfect en zien er bovenal sullig uit. En toch doe je ze maar beter aan. Een Britse hotelexpert heeft in de The Sun onthuld waarom je de gratis slippers die je in sommige hotels aangeboden krijgt maar beter gebruikt.

Jacob Tomsky is hotelexpert en onthult in The Sun dat het tapijt zowat het vuilste onderdeel is van een hotelkamer. Je loopt dus maar beter nooit op je blote voeten in een hotelkamer rond. Tomsky schreef het boek ‘Heads In Beds: A Reckless Memoir of Hotels, Hustles and So-Called Hospitality’ en werkte zelf tien jaar in de hotelwereld.

“Het vuilste deel van een hotelkamer zijn de tapijten”, vertelt hij. “Ja, ze worden wel gestofzuigd, maar ze worden zelden met shampoo gewassen of grondig gereinigd. Er verblijven nu eenmaal constant gasten in de kamers.”

Bloed, drugs en seks

“Tapijten hebben nood aan een degelijke reiniging, meer dan ze ooit zullen krijgen. Je hebt ook veel kans op stukjes gebroken glas van vorige gasten bij wie een glas is gesneuveld.”

Waar je volgens Tomsky ook ver van moet wegblijven: de sierkussens die soms op je bed geschikt worden. “Die worden nooit gekuist en gasten smijten ze meestal gewoon op de vloer. Ze zijn echt vuil.”

“Kan je je inbeelden wat voor vuil mensen achterlaten? Bloed, drugs, seks ...”, klinkt het nog. “Mensen hebben walgelijke gewoontes en ze opkuisen is onderdeel van je takenpakket als je voor een hotel werkt.”

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees