Grootste mobiel dansorgel verrast zaterdagse shoppers op de Kouter

In en rond de Handelsbeurs speelde zich vrijdag en zaterdag het muziekfestival Ha'Fest van de Handelsbeurs af: een evenement waarmee de programmatoren van de Handelsbeurs de grenzen tussen de muziekgenres wegvegen. De programmatie van de Handelsbeurs mag dan sowieso al freewheelen tussen rock, klassiek en experiment, een dansorgel verwacht je er niet meteen. Wel dus, afgelopen zaterdag, met de Nederlandse gitarist Bram Stadhouders, die er zowaar op een elektrische gitaar het grootste mobiele dansorgel ter wereld stond te bespelen.

"Het was inderdaad een merkwaardig concert, 40 minuten lang, daar buiten op de Kouter. De Kouter is vooral op zaterdag een kruispunt van shoppende mensen, en zo'n dansorgel dat de ouderen onder ons kennen uit de feestzalen, spreekt wel tot de verbeelding. We stelden vast dat er inderdaad veel passanten bleven staan, sommige voor 5 minuten, anderen veel langer, maar er waren ook mensen die echt speciaal op het concert afgekomen waren; een koppeltje van zeventig, dat het dansorgel nog kende vanuit hun jeugd", aldus Wabbes.

Stadhouders speelde eigen composities en het merkwaardige is dat hij software ontwikkelde waardoor hij het dansorgel bij wijze van spreken bestuurt met zijn elektrische gitaar. Je hoort dus zowel de gitaarklanken, als die van de percussie en de accordeons uit de orgelpijpen komen.

Het dansorgel stond ook strategisch opgesteld: wie op het terras van boekhandel Het Paard van Troje zat, kon er gewoon van meegenieten.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio