54 teams en minstens 1.800 lopers aan de Blaarmeersen

Levensloop loopt 24 uur tegen kanker

Aan de Blaarmeersen is zaterdag om 15 uur het startschot gegeven van de tweede Gentse editie van Levensloop. Levensloop is een evenement waarbij zoveel mogelijk mensen, verdeeld in teams, zich engageren om 24 uur in beweging te blijven. Het is geen wedstrijd, maar wel een engagement en een statement: van elk team moet op elk moment van de 24 uur iemand aan het lopen of stappen zijn. Die aanpak van het evenement staat symbool voor wat kanker is: kanker is ook 24 uur aanwezig: zowel bij de patiënt, als bij iedereen uit zijn omgeving. 54 teams met in totaal minstens 1.800 lopers blijven er aan de slag voor 150 vechters; Vechters zijn mensen die zelf door kanker getroffen zijn, of er van, genezen zijn. Het evenement loopt door tot zondag 15 uur.

Hoeveel het evenement zal opbrengen is nog niet duidelijk. Vorig jaar bedroeg de opbrengst ongeveer 144.000 euro. Alle deelnemende teams (er doen ook vier Gentse ziekenhuizen mee) verzamelen vooraf fondsen en organiseren voor en tijdens het evenement allerlei acties die geld opbrengen.

"UGent levert een team van zo'n 50 lopers" vertelt  Hilde Dewulf die samen met Lena De Cock de trekker is van Levensloop binnen UGent. "Ons streefdoel was 9.000 euro opbrengst (evenveel als het postnummer van Gent), maar nog voor de start zaten we daar al 500 euro boven" aldus Hilde Dewulf. "En onze 50 lopers worden vannacht afgelost door een groep studenten, dan kunnen wij wat rusten."

Meer info over Levensloop Gent op de site van het evenement.  

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio